Aksaray THK Şubesi'nden Kurban Derisi Bağışı Için Çağrı

Türk Hava Kurumu (THK) Aksaray Şubesi, vatandaşlara kurban derilerini THK'ya bağışlamaları çağrısında bulundu.

Türk Hava Kurumu (THK) Aksaray Şubesi, vatandaşlara kurban derilerini THK'ya bağışlamaları çağrısında bulundu.

THK'dan yapılan yazılı açıklamada, THK'nin kurulduğu günden bugüne kadar yüklendiği havacılık sanayini kurma ve geliştirme, havacılığı tanıtma ve sevdirme misyonunu büyük bir titizlikle sürdürdüğü belirtildi.

Kurban Derisi toplamada tek yetkili kurum olan THK'ya bağışlanan deri gelirlerinin yüzde 50'sinin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na, yüzde 4'ünün Kızılay'a, yüzde 3'ünün Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na, yüzde 3'ünün Diyanet Vakfı'na verildiği ifade edilen açıklamada, gelirlerden kalan yüzde 40'lık pay ile havacılık faaliyetlerinin yürütüldüğü bildirildi.

Reklam
Reklam

THK tarafından üç yılda yapılan faaliyetlerle önemli gelişmeler sağlandığı, bu süre içinde ücretsiz sunulan havacılık kurslarından yararlanan gençlerin sayısının 10 binlerden 300 binlere çıkarıldığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kurulduğu günden itibaren ülke havacılığına sayısız katkılar sağlayan kurumun yıllardır verdiği havacılık eğitimlerini akademik zemine taşımak amacıyla 2011 yılında Türkiye'nin ilk dünyanın 37. Havacılık ve Uzay Üniversitesi'ni kurmuştur. Öğrenci almaya başlayan üniversite şehit çocuklarına ücretsiz eğitim olanağı sağlarken, Hava Ulaştırma, Havacılık ve Uzay Bilimleri, İşletme ve Mühendislik Fakültesi, Uçak Mühendisliği ve Uzay Mühendisliği gibi birçok bölümde geleceğin havacıları yetiştirilmektedir."

Bu Kurban Bayramı'nda da deri toplamaya yetkili tek kurum olan THK'nın deri toplama ekipleri oluşturduğu belirtilen açıklamada, vatandaşların devlet bütçesinden herhangi bir yardım almadan kurban derisi, fitre ve zekat bağışları ile faaliyetlerini sürdüren THK'ye kurban derilerini bağışlamaları istendi.

Reklam
Reklam

Deri toplama ekiplerinin bütün mahallelerde bağış için gezeceği ifade edilen açıklamada, vatandaşların THK Aksaray Şubesinin 213 50 65 nolu telefonunu da arayarak deri bağışı için başvurabileceği bildirildi.

Muhabir: Adem Koçak / Ersin Altınsoy

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: