Aksaray'da 600 Koyun 30 Koç Dağıtımı Yapıldı

Eskil Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü tarafından hazırlanan koyunculuk projesi ile Eşmekaya Beldesinde 30 aileye 20’şer baş koyun 1'er koç olmak üzere toplam 600 koyun 30 koç dağıtımı yapıldı.

Eskil Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü tarafından hazırlanan koyunculuk projesi ile Eşmekaya Beldesinde 30 aileye 20’şer baş koyun 1'er koç olmak üzere toplam 600 koyun 30 koç dağıtımı yapıldı. Koyun koç dağıtım törenine Aksaray Valisi Selami Altınok, Eskil Kaymakamı Fatih Okumuş İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altındağ, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bestami Zabun hak sahibi çiftçiler ve vatandaşlar katıldı. Vali Selami Altınok yaptığı konuşmasında, devletin sağladığı imkânları vatandaşların hizmetine sunmanın gayreti içinde olduklarını söyledi. Hayvancılığın Aksaray bölgesi için çok önemli olduğunu ifade eden Altınok, ‘Aksaray’ın yüzde 70’i tarım ve hayvancılıkla uğraşıyor. Sanayi gelişiyor turizm ticaret gelişiyor ama bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da mutlaka tarım ve hayvancılıkla uğraşacağız. Bu yörede farklı bir şey yapabilme şansımız yok. Ne yaparsak yapalım tarım ve hayvancılık bu yörenin olmazsa olmazıdır’ dedi. Konuşmaların ardından koyun ve koçların dağıtımı yapıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: