Aksaray'da Çiftçiden Tevkifat Yapılmayacak

Aksaray Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Saffet Çalıştan, Toprak Mahsulleri Ofisi, Ticaret Borsası ve...

Aksaray Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Saffet Çalıştan, Toprak Mahsulleri Ofisi, Ticaret Borsası ve süt birlikleri gibi kurumlarla iş birliği yaptıklarını belirterek, bu tür kurumların veya mahsul tüccarlarının çiftçinin tarım bağkur borcu olup olmadığını görebileceklerini söyledi. Önceki sisteme göre para kesebilen tüccarlar ise artık aldığı ürün karşılığında para kesintisi yapamayacak.

Konuyla ilgili bilgi veren SGK İl Müdürü Saffet Çalışkan, “Devredilen tarım bağkurlularının kurumumuza borcu bulunması halinde tüccarlara, Toprak Mahsulleri Ofisi’ne veya şeker fabrikalarına satmış olduğu ürün bedellerinden yüzde 1 oranında tarım tevkifatı dediğimiz kesinti yapılmaktaydı. Ancak muafiyet belgesi alması halinde bu kesintiler yapılmamaktaydı. Geçtiğimiz yıl da Ticaret Borsası’nın bize yapmış olduğu öneri kapsamında bu işi Ankara ile değerlendirdik. Geçtiğimiz günlerde bu uygulama netleşti. Bundan sonra, Ticaret Borsası üyeleri, Toprak Mahsulleri Ofisi olsun veya süt birliği üyeleri kurumumuzdan şifre alması halinde tarım bağkurlu üreticinin kurumumuza borcu olup olmadığı, yani muafiyet kapsamında gerek geçici, gerekse sürekli muafiyet kapsamında olup olmadığını artık tüccarlarımız görebilecekler. Daha önce tüccar parayı kesiyor ve çiftçimiz de bunun farkında oluyor veya olmuyor bu paralar ya tüccarın elinde veya kurumumuzda beklemekteydi. Tüccarlar kesmiş olduğu tevkifat tutarlarını isteseler de uzun süre elinde parayı tutamayacaklar" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: