Aksaray’da Facianın Eşiğinden Dönüldü

Aksaray’da şase nedeniyle kopan elektrik tellerinin jeneratörün üzerine düşmesi sonucu meydana gelen patlamada facianın eşiğinden...

Aksaray’da şase nedeniyle kopan elektrik tellerinin jeneratörün üzerine düşmesi sonucu meydana gelen patlamada facianın eşiğinden dönüldü. Patlamada evin garajı çöktü, çevrede bulunan otomobillerin camları ve evlerin camları patladı. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

Olay gece yarısı Aksaray’ın merkeze bağlı Sevinçli kasabasında yaşandı.
Şiddetli rüzgardan dolayı elektrik telleri birbirine değerek şase yaptı. Şasenin etkisi ile etrafa kıvılcımlar saçan teller bir süre sonra koptu ve Şükrü Yeşil’e (46) ait evin üzerine düştü. Garajın önünde bulunan jeneratörün de üstüne düşen teller benzinli jeneratörün patlamasına neden oldu.

Reklam
Reklam

Deprem etkisi yaşanan patlamada evin garajı adeta harabeye dönerken, çevrede bulunan otomobillerin ve evlerin camları patladı. Patlamanın etkisi ile neye uğradıklarını şaşıran kasaba halkı soluğu dışarıda aldı. Ne olduğunu anlayamayan kasaba halkı durumu hemen 112 ve jandarma ekiplerine bildirdi.

Kısa sürede olay yerine gelen jandarma, 112 Acil Yardım ve Aksaray İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, garajda ve çevrede arama yaptı. Yapılan aramalarda herhangi bir yaralının olmadığı tespit edilirken, patlamanın kopan elektrik tellerinin jeneratör üzerine düşmesi sonucu yaşandığı tespit edildi. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alırken, jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.

Ev halkı yaşadıklarını kameralara anlattı. Deprem olduğunu düşündüklerini söyleyen ev halkı, “Neye uğradığımızı şaşırdık.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: