Aksaray'da İşçiler Şenlik Havasında Eylem Yaptı

Aksaray'da Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde yüzde 18 zam öngören...

Aksaray'da Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde yüzde 18 zam öngören Türk Metal Sendikası istediği zammı alamayınca işçilerle Hükümet Meydanı'na yürüdü. Haklarını istediklerini belirten işçiler Hükümet Meydanı’nda toplanarak önce eylem yaptı, sonra müzik eşliğinde adeta şenlik havasında eğlendi.

Yaklaşık 9 aydır toplu iş sözleşme görüşmelerinde zam isteyen Türk Metal Sendikası işçileri, toplu iş sözleşmesinin anlaşmazlıkla sonuçlanması üzerine bugün Hükümet Meydanı’nda toplanarak eylem yaptı. Yaklaşık 300 işçinin katıldığı eylemde işçiler, "Sadaka istemiyoruz, zam istiyoruz", "Direne direne kazanacağız" gibi sloganlar atarak haklarını istediklerini söyledi. Türk Metal Sendikası Aksaray Şube Başkanı Muhterem Taşdemir, Türk Metal Sendikası olarak sadece haklarını istediklerini belirterek, “Yaklaşık 9 aydır süren toplu iş sözleşmemizin en son noktası uyuşmazlıkla sonuçlandı. Şimdi bundan sonraki sürecimiz MESS’in bu tavır ve davranışlarından dolayı artarak devam edecektir. Toplu sözleşmedeki zam oranı işverene çok ağır yükler getirecek bir miktar değil. Biz sadece hakkımız olanını istiyoruz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Türk Metal Sendikası üyeleri ise dilenciye sadaka verir gibi zam verildiğini savunarak, “Bundan sonraki süreçte eylemlerimiz artarak devam edecektir. Ta ki, MESS sesimizi duyana kadar. Biz haklı mücadelemizi sonuna kadar savunacağız ve bundan geri adım atmayacağız. Bu mücadelemizde MESS’in bizlere verdiği 4.6’lık zammı protesto ediyoruz. Çünkü bu bize bir zam değil, sadakadır. Biz dilenci değiliz işçiyiz” dedi.

Konuşmaların ardından sendika üyesi işçiler müzik eşliğinde halay çekip eğlendi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: