Aksaray'da Kaçak Yapılar Yıkılıyor

Aksaray Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri imara aykırı kaçak yapılaşmaya müsaade...

Aksaray Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri imara aykırı kaçak yapılaşmaya müsaade etmiyor.

Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, kaçak yapılaşma konusunda hiç kimseye taviz verilmediğinin altını çizerek, “Hızla gelişmekte ve modern bir yapıya kavuşmakta olan Aksaray’da gecekondu kültürünün tarihe gömülmesi gerekiyor. Biz Aksaray Belediyesi olarak kaçak yapılaşmaya kesinlikle taviz vermiyoruz. Ruhsatsız bina yapanların binaları yıkılacak, kendileri de kanunların öngördüğü şekilde cezalandırılacaktır. Yapı kullanım izni olmadan hiçbir binaya elektrik, su, kanalizasyon bağlamak mümkün değil. Biz göreve geldikten sonra kesinlikle bir tek ruhsatsız binaya göz yummadık. Bundan sonra da yummayacağız. Hemşehrilerime bu konuda daha duyarlı olmalarını tavsiye ediyorum. Hemşehrilerimizin mahallesinde, çevresinde kaçak yapı yapanları bize bildirmeleri halinde biz gereğini yapacağız. Daha modern ve güzel bir şehirde yaşamak ve de yaşam standardımızı artırmak istiyorsak kaçak inşaat yapmayalım. Yapılırsa bizde hukuki çerçevede gereğini yaparız” dedi.

Reklam
Reklam

Öte yandan, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Zafer, Yavuz Sultan Selim ve Laleli mahalleleri başta olmak üzere şehrin muhtelif yerlerinde izinsiz ve kaçak olarak inşa edilen 4 adet yapıyı yıktırdı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: