Aksaray'da Kaliteli Okullar Ödüllendirildi

Aksaray Milli Eğitim Müdürlüğü Toplam Kalite Yönetimi (TKY) ödül töreni Kültür Merkezi’nde protokolün de katılımı...

Aksaray Milli Eğitim Müdürlüğü Toplam Kalite Yönetimi (TKY) ödül töreni Kültür Merkezi’nde protokolün de katılımı ile gerçekleştirildi.

Aksaray Milli Eğitim Müdürü Lütfiye Deneri, TKY’nin eğitim uygulamalarının her aşamasında paydaşlarla eşgüdüm içinde hareket edebilmek, evrensel değerler ve yeni paradigmalarla oluşmuş bir yönetim modeli olduğunu kaydetti. Kamu kaynaklarının eğitim ortamına aktarılması, etkin ve verimli kullanılmasının eğitimin kalitesini yükselteceğinden söz eden Deneri, “İşleyen sistem ve var olan temel, günümüz şartlarına göre yapılandırılmalıdır. TKY, sistemin, parçalarıyla bir bütün halinde dönüşümünün sağlanması amacına hizmet etmektedir” dedi. Milli Eğitim Müdürü Deneri, TKY’yi eğitimin yeni bir literatürü olarak görmek yerine uygulamanın bir parçası olarak değerlendirmenin daha rasyonel olacağını da belirtti.

Reklam
Reklam

Törende konuşan Vali Selami Altınok ise, eğitimdeki temel gayenin sade bir anlatımla, geleneği çağdaş yaklaşımlarla bütünleştiren iyi bir nesil yetiştirmek olduğunu belirtti. Bu mücadelenin insanların var olduğu günden beri sürdüğünden söz eden Vali Altınok, “Cumhuriyetle birlikte biz bu mücadeleyi daha farklı, daha hızlı yapabilme ve bizi geçmiş olan toplumları yakalayabilme noktasında veriyoruz. Aradaki mesafeyi kapatabilmek için herkesin koştuğundan daha hızlı koşması gerektiği bir süreci yaşadık” dedi. Vali Selami Altınok, toplam kalite için genel ilke ve çerçeveler içinde çalışmanın önemine vurgu yaptı ve bazı ricalarda bulundu. Vali Altınok, yöneticilerin yaptıkları işi 8 - 5 şeklinde bir mesai içinde değerlendirmemeleri gerektiğini vurguladı.

Yapılan konuşmaların ardından TKY ödülüne layık görülen okulların sunumları izlendi ve okul yöneticilerine protokol tarafından plaket ve teşekkür belgeleri verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: