Aksaray'da Kamu Kurumlarının Bütünleştirmek Için Işbirliği Protokolü Imzalandı

Aksaray Üniversitesi, Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Aksaray Belediyesi ile işbirliği protokolü imzaladı. Aksaray...

Aksaray Üniversitesi, Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Aksaray Belediyesi ile işbirliği protokolü imzaladı. Aksaray Üniversitesi'nin ev sahipliğinde yapılan işbirliği protokolü törenine Rektör Prof. Dr. Mustafa Acar, Belediye Başkanı Nevzat Palta ve İl Milli Eğitim Müdürü Lütfiye Deneri katıldı.

Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar imza töreni öncesi yaptığı konuşmada, YÖK ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın üniversitelere tavsiyesi doğrultusunda Türkiye’de Ankara ve birkaç şehirde bu işbirliği örneklerinin hayata geçirildiğini belirterek, “Bu Türkiye’de yeni bir olgu, Anadolu’ya da daha yeni yayılmaya başlamış olan bir süreç. Türkiye’nin geldiği bugünkü noktada artık devlet kurumlarının, kamu kurumlarının, üniversitelerin şehirle, toplumla bütünleşme amacı çerçevesinde yapılan bir protokol. Bu protokol ile biz inşallah bundan sonra da zaten şu ana kadar yapmakta olduğumuz işbirliğini daha da resmileştirmiş, daha sistematik bir çerçeveye oturtmuş olacağız. Böylelikle Aksaray Üniversitesi, Aksaray Belediyesi ve Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü imkânlarını birleştirmiş olacaklar. İşbirliğinin ve yardımlaşmanın mümkün olduğu her alanda topluma hizmet kapsamında iş birliğimizi yapacağız. Protokolün hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bu protokol kapsamında topluma yararlı işler hizmetler çıkmasını temenni ediyorum” dedi.
Aksaray Milli Eğitim Müdürü Lütfiye Deneri daha önceden de sağladıkları birliği ve dayanışmayı protokolle taçlandırdıklarını belirterek, “Ben bu protokolün hepimiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Biz zaten güzel çalışmalarımızı belediye ile üniversitemiz ile yapıyorduk. Bu protokolle de taçlandırmış olacağız. İnşallah hepimiz için hayırlı olur” dedi.
Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta yaptığı konuşmada şehrin gelişimi ile birlikte insanların eğitim ve kültür seviyelerinin de artacağına dikkat çekerek, “Bu protokol sonuçta işin resmi boyutu, ama zaten biz şu ana kadar hem üniversitemizle olsun, hem de İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle olsun eğer şehrin faydasına, şehirde yaşayan insanların faydasına, gençlerimizin faydasına hangi konu olursa olsun zaten bu birlikteliği epeyden beri devam ettiriyoruz. O açıdan inşallah hayırlı uğurlu olur diye düşünüyorum. Sonuçta bizlere düşen hepimize düşen ne varsa elimizden gelen katkıyı vereceğiz. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar ve Aksaray İl Milli Eğitim Müdürü Lütfiye Deneri hayırlı olması dileği ile protokolü imzaladılar.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz