Aksaray'da Köylere 65 Bin Metrekare Daha Kilitliparke Taşı Dağıtılacak

Aksaray'da köylerin toz ve çamurdan kurtarılması için yürütülen çalışmalar devam ediyor.

Aksaray'da köylerin toz ve çamurdan kurtarılması için yürütülen çalışmalar devam ediyor.

Aksaray Valisi Orhan Alimoğlu, yaptığı açıklamada, 2012 yılı için ilk etapta 65 bin metrekare daha kilitli parke taşının köylere dağıtılacağını, 200 bin metrekare kilitli parke taşı alımı için ihale işlemlerinin başlatıldığını söyledi.

Alimoğlu açıklamasında, köylerin toz ve çamurdan kurtulması için yapılan çalışmalarda Aksaray'ın çok yol aldığını bildirdi.

2008 yılında 56 bin metrekare olan toplam kilitli parke taşı döşeme işinin 2009 yılından itibaren her yıl arttırılarak devam ettirildiğini, bugüne kadar genel toplamda kilitli parke taşı çalışmalarında 1 milyon 946 bin 133 metrekare taş çalışması yapılmış olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Vali Alimoğlu, İller Bankası ve Köydes'e ek olarak İl Özel İdaresi ve Köylere Hizmet Götürme Birliği eliyle yapılan çalışmalarda ilave 65 bin metrekare daha kilitli parke taşının kısa süre içinde dağıtılacağını ifade ederek, köy meydanı, ana ve ara yollarına döşenen kilitli parke taşı ile köylerin çamur ve tozdan kurtulduğunu yapılan bu çalışmaları gören köylerin memnuniyetlerini ifade ederek daha fazla taş talebinde bulunduğunu ifade etti.

Alimoğlu, devlet vatandaş işbirliğinin en güzel örneği olarak gösterilen çalışmalarla köylerin daha da güzelleştiğini belirterek, "Her türlü imkanı geciktirmeden köylerimizin hizmetlerine sunmak için hep beraber çalışıyoruz, bu çabamız devam ediyor. Dağıtılacak 65 bin metrekare ilave taşın ardından planlanan 200 bin metrekare taşın ihalesini de en kısa sürede yaparak köylerimizi çamurdan kurtarmaya devam edeceğiz. Bu çalışmalarla ilgili bütün köylülerimize ve muhtarlarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: