Aksaray'da Öğrencilere "Motivasyon Konferansı" Verildi

 Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Aksaray Şubesi tarafından, pazar günü Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) girecek öğrenciler için "Motivasyon Konferansı" düzenlendi.

Anadolu Gençlik Derneği Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, Belediye Tiyatro Salonu'ndaki konferansta yaptığı konuşmada, öğrencilere sınavda dikkatli olmalarını ve iyi tercih yapmaları gerektiğini söyledi. Sınav öncesi zihinsel dinlenmenin önemli olduğunu belirten Acar, "Sınavdan önceki gece, her zamankinden yarım saat kadar erken uyuyun. Bedensel olarak dinlenmiş olmazsanız, sınavda performansınızı etkiler. Sınava gideceğiniz sabah iyi bir kahvaltı yapın. Heyecan çok normal ama sakin ve serinkanlı olmaya gayret edin" diye konuştu. Sınavda yanlış kodlama ve soru kaydırmanın öğrencilere pahalıya mal olabileceğini belirten Acar, şunları kaydetti: "Bu nedenle dikkatli bir kodlama yapılması ve doğru şıkları işaretlemek çok önemli. Sınav esnasında 'bu soruyu çözmeden diğerine geçmeyeceğim' demeyin. Gereksiz yere vakit kaybetmeyin. Sınavdan sonra hiçbir şey bitmiyor. Haziranda bu işin ikinci kısmı var. İlk sınavda performansı iyi olmadığı halde, ikinci sınavda önemli başarılar elde edenler var. Hazirana kadarki zamanı iyi değerlendirmek gerekiyor. Sınava girecek tüm adaylara başarılar diliyorum." Konuşmanın ardından, Aksaray AGD Şube Başkanı İsrafil Aktürk, Acar'a plaket takdim etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: