Aksaray’da Sıcak Hava Et Satışlarını Düşürdü

Aksaray'da Ramazan ayının yaz ayına gelmesiyle birlikte canlılık yaşayan başta gıda sektörüne nazaran et satışlarında...

Aksaray'da Ramazan ayının yaz ayına gelmesiyle birlikte canlılık yaşayan başta gıda sektörüne nazaran et satışlarında yarı yarıya düşüş yaşandığı ifade edildi.

Ramazan ayı ile birlikte gıda sektörü başta olmak üzere birçok sektörde üretici ve esnafın yüzü güldü. Ancak bu yıl kavurucu sıcaklara denk gelen Ramazan ayı nedeniyle bazı olumsuzlukları da beraberinde getirdi. Ramazan ayının yaz ayına denk gelmesi nedeniyle kasaplar, et satışlarındaki düşüşten dolayı dertli.

Aksaray’da yıllardır kasapçılık yapan Hasan Yılmaz, Ramazan ayı öncesi yoğun ilgi gören etin Ramazan ayı ile birlikte adeta yarı yarıya düştüğünü belirtti. 11 ayın sultanı ve bereket ayı olan mübarek Ramazan ayında et satışlarının düşmesine bir anlam veremediklerini belirten Yılmaz, piyasada yaptıkları araştırmada vatandaşların Ramazan ayı ile birlikte gelen kavurucu sıcaklar nedeniyle etin mideye ağır geldiği gerekçesi ile tercih edilmediğini tespit ettiklerini kaydetti.

Reklam
Reklam

ET FİYATLARI GEÇEN YILLA AYNI

Et fiyatlarının hiç yükselmediğini dile getiren Yılmaz, “Et fiyatlarımız geçtiğimiz yıl Ramazan ayında da aynıydı, bu yılda aynı. Buna rağmen satışlardaki düşüş elbette bizleri üzdü. Ama Ramazan ayı bereket ayıdır. Bunda bir hayır ve bereket vardır” diye konuştu.

Vatandaşların şu an için sadece küçük gramajlı et aldığını belirten Yılmaz, bu etlerinde yemeklerin içine kullanıldığını söyledi. Vatandaşlar ise, kavurucu sıcaklar ve Ramazan ayının birleşmesi ile ağır yemekler yenilmediğini aktardı. Vatandaşlar, “Zaten Ramazan ayında normalde de yemek yiyemiyoruz. Sıcaklar nedeniyle de su içerek orucu açıp tekrar su içerek kapatıyoruz. Normal yemekleri bile yiyemiyoruz ki. Eti de yediğimiz zaman yerimizden kalkamıyoruz. Ramazan ayında et haliyle sıcaklarla birleşince ağır geliyor. Hal böyle olunca yemeklerin içine kullanmak dışında et almıyoruz” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: