Aksaray'da Sokak Hayvanlarını Otomatik Besleyen Makineler Devrede

Aksaray Belediyesi sokak hayvanlarının aç kalmaması için yeni bir uygulama başlattı. Belediye, sokak hayvanlarının beslenme...

Aksaray Belediyesi sokak hayvanlarının aç kalmaması için yeni bir uygulama başlattı. Belediye, sokak hayvanlarının beslenme ve su ihtiyacını gidermek güneş enerjisi ile çalışan elektronik 'beslenme ünitesi' ve 'su pınarı' üniteleri devreye soktu.
Aksaray Belediyesi Veteriner Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmada, güneş enerjisi ile çalışan makineler, belirli zaman aralıklarıyla kedi köpek gibi sokak hayvanlarına otomatik olarak mama ve su veriyor. Sensörleri ile sokak hayvanının geldiğini algılayan sistem, her gelen hayvan için haznesinden 200-300 gram mama ve su bırakıyor. Sistem mama ve su bitene kadar görevini eksiksiz olarak yapıyor.

Reklam
Reklam

Belediye Başkanı Nevzat Palta, Aksaray Belediyesi olarak ilklere imza atmaya devam ettiklerini ifade ederek, "Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'mizde hayvanları rehabilite edilmesiyle ilgili çok önemli hizmetler yapıyoruz. Bu arada yine sokakta yaşayan kedi köpek gibi hayvanların aç ve susuz kalmasını önlemek için Kılıçaslan Parkı'na güneş enerjisi ile çalışan elektronik 'beslenme odağı' ve 'su pınarı' ismi verilen beslenme üniteleri yerleştirdik. Zamanla şehrimizin muhtelif yerlerine beslenme odağı ve su pınarları yerleştirmeyi hedefliyoruz. Bu proje ile başıboş sokak hayvanlarının beslenememesi sorunu ortadan kalkacak. Aç kalmaları sebebiyle muhtemel olan saldırganlıkları önlenecek. Bu şekilde bu hayvanların çevreyi ve insanları rahatsız etmelerinin önüne geçilecek." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: