Aksaray'da Tarihi Köprünün Onarımı Bitti

Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, AK Parti Aksaray Milletvekili Ruhi Açıkgöz ve AK Parti İl...

Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, AK Parti Aksaray Milletvekili Ruhi Açıkgöz ve AK Parti İl Başkanı M. Fatih Yıldırıcı ile birlikte restore edilen Uluırmak üzerindeki tarihi Başköprü'yü gezdi.

Belediye Başkanı Nevzat Palta, köprünün restorasyonunun bittiğini sadece çevre düzenlemesi ile ilgili yapılması gereken bir kaç detay kaldığını belirterek, " Eksiklerde yağmur nedeniyle kaldı. Yağmurdan fırsat bulursak bu eksikleri de giderebiliriz." diye konuştu.

AK Parti Aksaray Milletvekili Ruhi Açıkgöz ise tarihi hanlar, hamamlar, köprülerin, cami ve kervansarayın şehre kimlik kazandıran önemli değerler olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Biz bunları korursak bu topraklarda bir geçmişimizle ilgili izlerimizi çocuğumuza tarif deriz. Bakın biz böyleydik buradan geldik. Bu köprüye şimdiye kadar belediye başkanları el atmadı. Aksine üstüne asfalt attılar." dedi.

Reklam
Reklam

AK Parti İl Başkanı M. Fatih Yıldırıcı ise tarihi bir güzelliğin ortaya çıkarılmasının kayda değer bir hizmet olduğunu vurgulayarak, "800-900 yıl önce Osmanlı'nın, Selçuklu'nun ecdadımızın bizim bu şehre mührünü bastığı noktalar buralar. Bu köprüler bu mühürler. Sayın Başbakanımız da Ahmet Hamdi Akseki Camii'nin açılışını yaptı. İnşallah bizimde bu yüzyıla Sayın Başbakanımızın ifadesi mührünü bastığımız eserler yapıyoruz." şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz