Aksaray'da Yağmur Duası Yapıldı

Kurak geçen kış ayından sonra İlkbaharda da yağış olmamasından dolayı vatandaşlar yağmur duasına çıktı.

İlçemiz Gölbez yaylasında düzenlenen yağmur duasına, İlçe kaymakamı Mustafa İlhan, Belediye başkanı Niyazi Alçay’ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde olduğunu belirten üreticiler, hep birlikte yağmur yağması için dua ettiler. Bölgeye yaklaşık 8 aydır yağmur yağmamasından, şikâyet eden çiftçiler, mevsimin kurak geçtiğinden yakındı. Son yılların en kurak mevsiminin yaşandığını kaydeden vatandaşlar "Her canlının suya ihtiyacı var. İlçemize 8 aydan bu yana toprağı doyuracak yağmur yağmadı. Tuz gölümüz kuruma altına geldi. Bu yıl mevsim kurak geçtiği için ektiğimiz hububatlarımız sulayamıyoruz dedi.

Reklam
Reklam

Yağmur için din görevlisi eşliğinde dua ettiklerini anlatan vatandaşlar "Allah'tan yağmur yağmasını diledik. Yaylalarda hiç yağmur yok. Çiftçilerimizin ekinleri susuzluktan yeşermedi, yeşerenlere de gübre atılamadı. Cenab-ı Allah her zaman kuluna sahip çıkmıştır. Rabbimizden diledik ancak. İnşallah dualarımız kabul olur beklediğimiz yağışlar gelir” dediler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: