Aksaray'da YGS'ye Hazırlanan Öğrencilere Seminer Verildi

 Aksaray'da Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) hazırlanan öğrencilerine yönelik, "Sınav Kaygısı, Motivasyon ve Geleceğin Meslekleri" konulu seminer düzenlendi.

Aksaray'da Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı’na hazırlanan öğrencilerine yönelik, "Sınav Kaygısı, Motivasyon ve Geleceğin Meslekleri" konulu seminer düzenlendi. Kariyer ve Eğitim Danışmanı Mehmet Ekinci, Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından Aksaray Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminerde, başarısız öğrenci olmadığını, başarının anahtarının sık sık konuları tekrar yapmaktan geçtiğini söyledi. Başarıyı engelleyen nedenlerin tespit edilmesi gerektiğini belirten Ekinci, "İnsanoğlu muhteşem kaynaklara sahip bir canlıdır. İçimizdeki olağanüstü gücü harekete geçirirsek, başaramayacağımız hiçbir şey olmayacaktır" dedi. Ekinci, gelecekte iyi işlere girmek için sadece diplomanın yeterli olmayacağını vurgulayarak, "Hırsınız, becerileriniz, kriz yönetimindeki başarınız, her şeyden önce sahip olduğunuz muhteşem düşünce dünyanız, iş dünyasının kapılarını aralayacaktır. Öncelikle ne olmak, ne yapmak ve mesleği neden istediğinizi iyi bilmeniz gerekiyor" dedi. Konuşmanın ardından Aksaray İl Milli Eğitim Müdürü Deneri, Ekinci’ye teşekkür plaketi takdim etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: