Aksaray'daki Şeker Fabrikası'ndan Çıkarılan Işçiler

Şeker-İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök, Balküpü Şeker Fabrikası işçilerinin "skandal niteliğinde sayılabilecek" işten çıkarmalarla karşı karşıya kaldığını söyledi.

Şeker-İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök, Balküpü Şeker Fabrikası işçilerinin "skandal niteliğinde sayılabilecek" işten çıkarmalarla karşı karşıya kaldığını söyledi.

Şeker-İş Sendikası üyeleri, Keskinkılıç Gıda Sanayine bağlı Balküpü Şeker Fabrikası'nda 2012'den itibaren 69 işçinin işten çıkarılması nedeniyle Aksaray merkeze bağlı Sultanhanı beldesi yakınlarındaki fabrika önünde, protesto gösterisi düzenledi.

Jandarma ekiplerinin geniş güvenlik önlemi aldığı eylem, Şeker-İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök'ün fabrika girişine siyah çelenk bırakmasıyla başladı. İşten çıkartılan işçilerin de katıldığı eylemde basın açıklaması yapan Gök, üretim gücünü işçisine borçlu olan bir işletmenin sadece sendikalı oldukları gerekçesiyle kendi işçisini işten çıkartmasının bu ülkenin katma değer yaratan diğer sektörlerine kötü örnek teşkil ettiğini dile getirdi.

Reklam
Reklam

İşten çıkarmaların kabul edilemez olduğunu vurgulayan Gök, "Balküpü Şeker Fabrikası kendi vizyonu ve temel değerleri ile çelişen yaklaşımını terk etmedikçe bundan böyle tüketiciler nezdinde de işçisine kıyan işveren olarak anılacaktır. Balküpü Şeker Fabrikası işçileri skandal niteliğinde sayılabilecek işten çıkarmalarla karşı karşıya kalmıştır" dedi.

Açtıkları pankartlarla işten çıkartılmaları protesto eden sendika temsilcileri ve üyeleri, yapılan açıklamaların ardından dağıldı.

Muhabir: Adem Koçak / Ersin Altınsoy

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: