Aksav’da Seçim Zamanı

Altın Portakal Film Festivali'nin düzenleyici kuruluşu Antalya Kültür Sanat Vakfı'nda (AKSAV) iki yöneticinin istifasının ardından...

Altın Portakal Film Festivali'nin düzenleyici kuruluşu Antalya Kültür Sanat Vakfı'nda (AKSAV) iki yöneticinin istifasının ardından yarın yeni yönetim kurulunun belirlenmesi için seçime gidiliyor.

Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin düzenleyici kuruluşu AKSAV yöneticileri Göksel K, Hüseyin Ş. ve Birol K. hakkında festival toplantısı için gittikleri İstanbul'da konakladıkları otelde birlikte oldukları kadınların otel, içki ve yemek ile kullandıkları prezervatif paralarını vakfa fatura ettikleri iddiasıyla 5 yıldan 12 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. Görülen ilk duruşmada 3 yönetici suçlamaları kabul etmemiş ve duruşma sonunda mahkeme heyeti AKSAV'dan kuruluş senedinin tasdikli sureti, tüm organların işlevlerinin şemasının istenmesine, 'Zararınız var mı' diye sorulmasına ve vakfın eski muhasebe müdürü Derya Bahçıvan'ın tanık olarak dinlenmesine karar vererek duruşmayı 23 Mayıs tarihine ertelemişti. AKSAV Genel Müdürü Göksel K. ile Genel Müdür Yardımcısı Birol K.’dan istifaları istenerek görevden alınmış, seçimle gelen AKSAV İcra Kurulu Üyesi Hüseyin Ş. ile ilgili işlem yapılmamıştı.

Reklam
Reklam

Görevden alınan iki yöneticinin yerine kimin getirileceği tartışılırken, bir grup vakıf üyesi seçim için çalışmalara başladı. AKSAV Yönetim Kurulu’nda 6 kişilik yeni aday listesi üzerindeki çalışmalar da sürüyor. 129 üyesi olan AKSAV’ın genel kurulu yarın en az 65 üyenin katılımıyla çoğunluk sağlanarak toplanacak. Genel kurulda yeni yönetim seçilebileceği gibi mevcut yönetime yeni üyelerin alınabileceği bildirildi. AKSAV’daki seçimler yarın saat 11.00’da Cam Piramit’te başlayacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: