Akşehir Ak Parti'den Afyonkarahisar Çıkışı

Konya’nın Akşehir ilçesinde, AK Parti İlçe Başkanı A. Bahadır Örs Akşehir'in Afyonkarahisar'a bağlanması gündemi ile...

Konya’nın Akşehir ilçesinde, AK Parti İlçe Başkanı A. Bahadır Örs Akşehir'in Afyonkarahisar'a bağlanması gündemi ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Örs, meselenin suni bir gündem olduğundan bahsederek, "Konya bizim, Afyonkarahisar da bizim ama Türkiye hepimizin…" dedi.

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Nasreddin Hoca'nın yaşadığı tarihi Akşehir ilçesinin Konya'dan alınarak Afyonkarahisar'a bağlanması konusunu gündeme getirmişti. Bu sayede nüfusun yeterli sayıya ulaşarak Büyükşehir olacağını savunan Ürün’e Akşehir'den pek çok tepki gelirken, konu ile ilgili son açıklama Akşehir AK Parti İlçe Başkanlığından geldi. İlçe Başkanlığı binasında basın toplantısı düzenleyen AK Parti İlçe Başkanı A. Bahadır Örs, Akşehir'in tarihteki öneminden ve konumundan söz ettikten sonra, "Kamuoyunda bir süredir devam eden Akşehir’in Afyonkarahisar’a bağlanması meselesi suni bir gündemdir. İşin ekonomik boyutları mutlaka önemlidir. Halkımızın, sanayicimizin, esnafımızın mağdur olmasını hiçbir zaman istemeyiz. Ancak ülkemizin gündeminde il olma ya da ilçelerin başka bir ile bağlanarak büyükşehir yapılması diye bir durum söz konusu değildir. Eğer ki ülkemizde ilçelerin il yapılması konusu gündeme gelecek olursa Akşehir’in il olması için en çok gayret gösterecek olan kişiler yine bizler oluruz. Bizler çalışmalarımızla şu anda Akşehir’imizin her anlamda gelişimi için çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz. Ayrıca Akşehir’den bahsedilirken, ‘Biz Akşehir’i ilçe olarak değerlendiremeyiz, Akşehir her zaman her yönüyle farklıdır. Ciddi bir şehir kültürü vardır. Bu yönüyle biz Akşehir’e her gelirken heyecan duyarız’ cümlelerine zaman zaman hepimiz şahit olmuşuzdur. Önemli olan her anlamda Akşehir’imizin gelişmişliğidir. İşsizlik sorununun yaşanmaması için özel sektörü ve şehrimize yatırım yapacak işletmeleri çok önemsiyoruz. Özellikle Belediyemiz yabancı yatırımcılara teşvik anlamında ciddi kolaylıklar sağlamakta" dedi.

Reklam
Reklam

Örs, Akşehir'in son yıllarda tüm Türkiye'de olduğu gibi bir çok hizmet ve yatırım aldığından bahsederek, “Son 10 yılda Türkiye’de yaşanan sosyal ve ekonomik gelişmeler, eğitim-sağlık alanındaki reformlar, hukuk ve insan hakları konusunda atılan adımlar, barış ve kardeşlik ruhunun yeniden canlanması için yapılan çalışmalarda hiçbir zaman ayrım gözetilmemiş ve yapılan hizmetler hep insan odaklı olmuştur. Şahlanmış, ayağa kalkan bir Türkiye var iken biz şöyle deriz: Konya bizim, Afyon da bizim ama Türkiye hepimizin…” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz