Akşehir Belediye Başkanı Oğul'un Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Oğul mesajında, Cumhuriyet'in Samsun'da yakılan milli birlik ve beraberlik ateşinin ardından bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin eşsiz bir zaferle sonlandırılmasıyla kazanıldığını belirtti.

Cumhuriyet'in 89. kuruluş yıl dönümünü büyük bir coşku ve sevinç içinde kutlamanın gurur ve onurunu yaşadıklarını dile getiren Oğul, Akşehir'in Kurtuluş Savaşı sırasında Batı Cephesi Karargahı'na 9 ay 10 gün ev sahipliği yaptığını ve Cumhuriyet'in doğmasında en büyük görevlerden birini üstlendiğini vurguladı.

Reklam
Reklam

Bu önemli görevi üstlenen Akşehir'in Cumhuriyet'in kuruluşunda olduğu gibi korunmasında ve yaşatılmasında da gösterdiği çabayla örnek bir şehir olmayı her zaman başardığını ifade eden Oğul, şunları kaydetti:

"Cumhuriyetimizi koruyarak ve sahip çıkarak, Türkiye'yi Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyetlerin ötesine taşımaya kararlıyız. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal Savaşı kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, aziz milletimizin Cumhuriyet Bayramı'nı en içten duygularla kutluyorum."

Muhabir: Bayram Uygun

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: