Akşehir Belediyesi’nden Karikatürist Büstleri

Konya’nın Akşehir İlçe Belediyesi Türkiye’de bir ilke daha imza atarak ünlü karikatüristlerin büstlerini yaptırarak Akşehir’de...

Konya’nın Akşehir İlçe Belediyesi Türkiye’de bir ilke daha imza atarak ünlü karikatüristlerin büstlerini yaptırarak Akşehir’de ziyarete açıyor.

Gülmecenin Başkenti patentini alan ve Nasreddin Hoca’nın yaşadığı Akşehir, mizahın ve gülmecenin başkenti olma özelliğini sürdürüyor. Daha önce “Sinemada bizi güldürenler” ismiyle Türk sinemasında komedi filmlerinde oynayan ünlü sanatçıları ölümsüzleştiren Akşehir Belediyesi, yine Dümbüllü’den günümüze kadar komedi tiyatro ustalarını da Akşehir’deki Gülmece Parkı’nda ölümsüzleştirmişti. Akşehir Belediyesi bu kez de mizahın bir başka dalı olan ünlü Türk karikatüristlerin büstlerini yaptırarak ölümsüzleştiriyor. Türkiye’de ilk olarak yapılan bu büstlerle ilgili bir açıklama yapan Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, “Mizah ve gülmece ustası, ünlü düşünür Nasreddin Hocamızın felsefesi doğrultusunda; yüzümüzü güldüren sinema ve tiyatro ustalarımızın ardından bu kez de karikatüristlerimizin büstlerini yaptırarak onları Gülmecenin Başkenti Akşehir’de ölümsüzleştirmeyi planlıyoruz. Karikatürleriyle Nasreddin Hocamızın fıkralarında olduğu gibi güldürürken bizleri düşündüren ünlü karikatüristlerimizden Turhan Selçuk, Nehar Tüblek, Oğuz Aral, Ferit Öngören, Cemal Nadir Güler, Semih Balcıoğlu, Altan Erbulak, Bedri Koraman ve Mustafa Eremektar gibi yıllarını karikatür sanatına adayan 9 sanatçımızın büstlerini Akşehir’de açmaktan onur duyuyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, Karikatürcüler Derneği ile birlikte ortak bir proje olan karikatüristlerin büstlerinin açılışının 29 Eylül 2012 Cumartesi günü Akşehir Kültür Merkezi önündeki alanda yapılacağını belirterek, “Nasreddin Hocamızın güldürürken düşündüren felsefesini anlayarak yüzümüzü güldüren mizah sanatçılarımız, Gülmece Başkenti Akşehir’de Nasreddin Hoca’nın torunlarıyla buluşmaya devam edecek” diye konuştu.

Akşehir’deki karikatüristlerin büstlerinin açılış törenine Karikatürcüler Derneği Başkanı Metin Peker ile dernek üyelerinin de katılması bekleniyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: