Akşehir Devlet Hastanesine Pnömotik Litatriptor Taş Kırma Makinesi

Akşehir Devlet Hastanesine vatandaşların da katkılarıyla Pnömotik Litatriptor taş kırma makinesi alındı.

Akşehir Devlet Hastanesine vatandaşların da katkılarıyla Pnömotik Litatriptor taş kırma makinesi alındı.

Akşehir Devlet Hastanesi Yöneticisi Baştabib Uzm. Dr. Abdüsselam Ulu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, tüm cihazların Akşehir Devlet Hastanesinde bulunması amacıyla yaptıkları çalışmaların devam ettiğini, bu cihaz sayesinde hastaların başka yerlere gitmesine gerek kalmadan sağlıklarına kavuşmalarını sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Hastaların tedavi edilmesi amacıyla hastanelerine yeni cihazlar aldıklarını aktaran Ulu, "Bu cihazlardan bir tanesi de hayırsever ve yardımsever vatandaşlarımızın bağışlarıyla aldığımız Üreterorenoskopi (URS) Pnömotik Litotriptor cihazıdır. Bu cihazı yeni almış olmamıza rağmen yaklaşık otuza yakın vatandaşımızı böbrek ağrısından kurtardık" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Bu cihaz sayesinde vatandaşlara hem tedavi uygulanabildiğini hem de teşhis konulabildiğini belirten Ulu, şunları kaydetti:

"Bu cihaz sayesinde hastalarımız başka hastanelere ve başka yerlere gitmek zorunda kalmıyor. Vatandaşlarımızın ve hayırseverlerimizin destekleri doğrultusunda bu hizmetlerimizi biz daha da genişletmek istiyoruz. Çünkü hastanemize alınacak cihazların ihale süreçleri uzu n sürmekte. Amacımız Akşehir Devlet Hastanesini çevresindeki hitap ettiği nüfusa layık bölge hastanesi statüsüne getirmek ve hastaların özellikle üçüncü basamak gerektirmedikten sonra Akşehir-de tedavi olmalarını sağlamaktır. "

Muhabir: Bayram Uygun / Ayşe Şensoy

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: