Akşehir Kirazı Festivali Başladı

Bu yıl ilk kez düzenlenen Akşehir Kirazı Kültür ve Sanat Festivali törenle başladı.

Bu yıl ilk kez düzenlenen Akşehir Kirazı Kültür ve Sanat Festivali törenle başladı.

Akşehir Kültür Merkezi'nde yapılan programda konuşan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bahri Karaman, bu yıl kirazın az olduğunu, geçen yıllar kadar üretim yapamadıklarını belirtti.

Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul ise bu festivali yapma amaçlarının kentin turizm potansiyelini artırmak ve dünyaca meşhur olan Akşehir kirazını daha da iyi tanıtmak olduğunu ifade etti.

Oğul, dolu dolu etkinliklerle geçecek olan festivalde özellikle kirazdan yapılan lokum, pasta çikolata, helva gibi ürünlerde kentin yeni lezzetleri olarak Türkiye ve dünyaya sunulacağını dile getirdi.

Reklam
Reklam

MHP Konya Milletvekili Faruk Bal ise Akşehir kirazını daha iyi tanıtmak için çalışmalar yapılması gerektiğini vurgulayarak "Dünyaca ünlü Akşehir kirazı öz vatanında garip. Gelin bunun elinden tutalım. Akşehir'i kirazıyla dünyaya tanıtabilecek bir teknoloji ve pazarlama unsurlarını harekete geçirelim" dedi.

Konuşmaların ardından Akşehir kirazından pasta, lokum, helva, yoğurt, çikolata gibi ürünler üreten firma sahiplerine protokol tarafından plaket verildi.

4 gün sürecek Akşehir Kirazı Kültür ve Sanat Festivali'nde ayak tenisi turnuvası ve trap atışları yarışmalarının yanı sıra birçok ünlü sanatçı sahne alacak.

Muhabir : Bayram Uygun / Sayed Khodaberdi Sadat

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz