Akşehir Kirazı Kültür Ve Sanat Festivali Başladı

Akşehir Kirazı’nı daha iyi tanıtmak ve üreticileri teşvik etmek amacıyla bu yıl ikincisi düzenlenen “Akşehir...

Akşehir Kirazı’nı daha iyi tanıtmak ve üreticileri teşvik etmek amacıyla bu yıl ikincisi düzenlenen “Akşehir Kirazı Kültür ve Sanat Festivali” düzenlenen resmi açılış töreniyle başladı.

Akşehir Kültür Merkezinde yapılan açılış törenine Akşehir Kaymakamı Ali Dursun, Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, İlçe Emniyet Müdürü Emin Kafalı, Siyasi Parti İlçe Başkanları ve kamu kurum müdürleri katıldı

Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bahri Karaman bir açılış konuşması yaptı. Karaman konuşmasında Akşehir Kirazı’nın özelliklerinden bahsederek, bu yılki ürün rekoltesinin düşmesinin sebeplerini açıklayan Karaman, “Geçen yıllarda uzun yıllar ortalaması 6 bin ile 15 bin ton arasında iken bu yıl özellikle çiçeklenme dönemindeki çok muazzam bir çiçek arkasından ısının döllenmeyi engelleyecek şekilde düşmesi daha sonrada ani sıcaklıkların yükselmesi ile bu yıl kiraz rekoltesi geçen yıllara oranla daha düşük. Bu yıl ortalama ilçemiz genelindeki verimin 6 bin 6 bin 500 ton civarında olacağını tahmin ediyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, festivalin amacının tanıtımında ve pazarlanmasında zaten eksiklik olmayan Akşehir Kirazı’nın nasıl değerlendirilebileceğine katkı sağlamak olduğunu belirtti. Başkan Oğul, “Kirazımızla ilgili hem Selçuk Üniversitesi’nin, hem de diğer üniversitelerin ziraat fakülteleri ile birlikte Akşehir’de paneller düzenlensin, kirazla ilgili bilgiler verilsin istedik” dedi. Kirazın yetiştirilmesi ile ilgili bir problemin olmadığını ancak bu yıl ürünün düşük olduğunu belirten Oğul, “Bunun sebeplerini araştırarak daha doğru yetiştiricilik ve daha iyi pazarlama ve ürünü daha iyi değerlendirme yolları ile ilgili çalışmalara katkı sağlamak için çaba gösteriyoruz” diye konuştu.

Akşehir Kaymakamı Ali Dursun’da, İddia ile piyasaya çıkılabilecek bir ürüne sahip olduklarına değinerek, “Biz bu serveti ekonomik anlamda çok daha değerli bir hale getirebilir, pazarlama ve şoklama koşullarını da süreç içerisinde aşabiliriz” şeklinde konuştu.

Programın sonunda İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Akşehir Belediyesi’nin birlikte organize ettiği ve 16 üreticinin katıldığı Kiraz Yarışmasına geçildi.

Reklam
Reklam

Yarışma sonunda birinci Ethem Aydın, ikinci Selahattin Kılınç, üçüncü ise İbrahim Gündüz oldu. Yarışmada dereceye giren ilk üçe para ödülleri verildi.

1-4 Temmuz 2013 tarihleri arasındaki 2. Akşehir Kirazı Kültür ve Sanat Festivali kapsamında kiraz ile ilgili konferans ve panellerin yanı sıra Gülşen, Rafet El Roman, Mustafa Ceceli, Sevcan Orhan, Oğuz Aksaç, Fettah Can konserleri yer alacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz