Akşehir'de Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

 Akşehir’de, Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri Akşehir Hükümet Konağı’nda Kaymakamı Ali Dursun’un tebrikleri kabulü ile başladı.

Akşehir’de, Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri Akşehir Hükümet Konağı’nda Kaymakamı Ali Dursun’un tebrikleri kabulü ile başladı. Cumhuriyet Bayramı törenleri 24 Ağustos Bulvarı üzerindeki Dayıoğlu Kavşağı’nda devam etti. Buradaki tören, Akşehir Kaymakamı Ali Dursun, Garnizon Komutanı İkmal Yarbay Güngör Çakır ve Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul ‘un araç üzerinde, meydandaki askerlerin, halkın ve öğrencilerin bayramını kutlaması ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, günün önemini belirten konuşmayı Akşehir Kaymakamı Ali Dursun yaptı. Dursun konuşmasında Cumhuriyetin öneminden söz ederek “Şanlı bir tarihe ve büyük bir medeniyet birikimine sahip, büyük milletimizin özgürlük ve bağımsızlığının simgesi olan Cumhuriyetimizin 90. Yıldönümünü büyük bir gurur, coşku ve mutlulukla kutluyoruz. Cumhuriyet rejimi egemenlik hakkının kayıtsız ve şartsız millete ait olduğu rejimdir. Millet bu hakkını demokratik rejim içinde yani genel ve eşit oyla seçeceği temsilciler eliyle kullanır” dedi. Kaymakam Dursun’un konuşmasının ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu. Okullar arasında açılan Cumhuriyet konulu şiir, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödüllerinin verilmesinin ardından, halk oyunları gösterileri sunuldu. Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinliklerinde daha sonra Akşehir Belediye Bandosu eşliğinde resmi geçit töreni yapıldı. Törene vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Resmi geçit törenin ardından protokol üyelerinin kutlama komitesini tebrik etmesiyle tören son buldu. Akşehir’de Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Akşehir Kültür Merkezi’nde Türk Halk ve Sanat Müziği konserleri de düzenlendi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: