Akşehir'de Orman Yangını

Konya'nın Akşehir ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangında 1 hektarlık alan yandı.

Konya'nın Akşehir ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangında 1 hektarlık alan yandı.

İlçeye bağlı Ilıcak ve Çamlı köyleri arasındaki henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı. Yangın, rüzgarın etkisiyle ormanlık alana sıçradı.

Alevler, kısa sürede çamlardan ve çalılardan oluşan ormanlık alanı kapladı. Yangına ilk müdahaleyi çevre yerleşim birimindeki vatandaşlar yaparak durumu itfaiyeye ve jandarmaya bildirdi.

Akşehir ve Adız Belediyesi itfaiye ekipleri yangınla mücadele ederken, Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri de bölgeye sevk edildi.

Reklam
Reklam

Kısa sürede kontrol altına alınan yangında soğutma çalışması başlatıldı. Yangında çam ağaçlarından ve çalılardan oluşan 1 hektarlık ormanlık alanın yandığı öğrenilirdi. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Muhabir: Bayram Uygun / İbrahim Yozoğlu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: