Akşehir'de Tarihi Müze Onarılıyor

Akşehir Batı Cephesi Karargah Müzesi'nin tamir ve bakım çalışmaları başladı.

Akşehir Batı Cephesi Karargah Müzesi'nin tamir ve bakım çalışmaları başladı.

Bakım ve onarım çalışmaları kapsamında, Kurtuluş Savaşı'nda karargah olarak kullanılan tarihi binanın özellikle dış cepheleri elden geçirileceği ve yapılan çalışmalar nedeniyle Batı Cephesi Karargah Müzesi 25 Aralık 2012 tarihine kadar ziyaretçi kabul etmeyeceği bildirildi.

Batı Cephesi Karargahı Müzesi, 1965 yılına kadar Akşehir'de Belediye Dairesi olarak kullanılan iki katlı tarihi binada 1966 yılında ziyarete açılmıştı. Karargah Müzesi binası 1905 yılında konak olarak yaptırılmış Kurtuluş Savaşı'ndan önce belediye ve kaymakamlık olarak kullanılmıştı.

Reklam
Reklam

Batı Cephesi Karargahı 18 Kasım 1921 tarihinde Akşehir'e taşınmış 24 Ağustos 192 gününe kadar 9 ay 10 gün süre ile bu bina karargah olarak kullanılmıştı.

Muhabir: Bayram Uygun / Sayed Khodaberdi Sadat

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: