Akşehir’de Temizliğe Yeni Araç

Konya’nın Akşehir İlçe Belediyesi, temizlik çalışmalarında kullanmak üzere yeni bir yol süpürme makinesi aldı. Vakumlu...

Konya’nın Akşehir İlçe Belediyesi, temizlik çalışmalarında kullanmak üzere yeni bir yol süpürme makinesi aldı. Vakumlu çekme özelliğine de sahip olan bu makine ile ilçe genelindeki yollar daha hızlı temizlenecek.

Akşehir Belediyesi ilçe genelindeki temizlik çalışmalarına katkı sağlamak amacıyla bir adet vakumlu yol süpürme makinesi aldı. Daha önceki yol süpürme makinesine ek olarak alınan bu yeni makine sayesinde ilçe genelindeki yollar daha hızlı bir şekilde temizlenmiş olacak. İlçede uygulanmaya başlanılan çöplerin evlerde ayrıştırılarak toplanması sayesinde de ilçe genelindeki karasineklerde büyük azalma oldu. Çöp konteynerlerinin kaldırılarak çöplerin evlerde ayrıştırılarak akşamları belirli saatlerde çöplerin evlerin dışına çıkarılması ilçe genelinde başarı ile sürdürülüyor.

Reklam
Reklam

Akşehir Belediyesi vatandaşların evlerinde ayrıştırdıkları kağıt, plastik, cam, demir gibi geri dönüşüm malzemelerini de ilçe geneli ve mahallelerdeki en yakın geri dönüşüm kafeslerine atabileceklerini açıklarken, geri dönüşüm malzemeleri için mahallelere konulan kafeslerin, toplayıcı firma tarafından önümüzdeki günlerde daha yaygın bir şekilde konuşlandırılacağı bildirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: