Akşehir'e 2 Yeni Kültür Merkezi Kazandırılacak

Nasrettin Hoca ile özdeşleşen "gülmecenin başkenti", "dünyanın ortası" olarak nitelendirilen Akşehir, Akşehir Kültür Merkezi'nin ardından, 2 yeni kültür merkezine kavuşacak.

Nasrettin Hoca ile özdeşleşen "gülmecenin başkenti", "dünyanın ortası" olarak nitelendirilen Akşehir, Akşehir Kültür Merkezi'nin ardından, 2 yeni kültür merkezine kavuşacak. Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, yaptığı açıklamada, Akşehir Kültür Merkezi ve içindeki sinema salonlarıyla birçok ilde dahi bulunmayan kültür merkezine kavuştuklarını ifade etti. Şimdi ise Akşehir'in ikinci kültür merkezine kavuşacağını söyleyen Oğul, şunları kaydetti: "Kültür Merkezi, 2014 yılı içinde Akşehirli hemşehrilerimizin hizmetine girecek. İçerisinde toplantı ve gösteri salonu, prova, halk oyunları, sergi salonu, büyükler ve küçükler için kütüphaneler bulunan dev bir kültür merkezine daha kavuşuyoruz. Turizm ve Kültür Bakanlığı’nın yaptırdığı bu kültür merkezine Nasrettin Hoca Kültür Merkezi adını vermeliyiz. Akşehir’deki kilise de restore edilip açıldığında akustiği mükemmel olan üçüncü bir kültür merkezine daha kavuşmuş olacağız. Bu 3 kültür merkezimizin istihdama da katkısı olacaktır. Üç kültür merkezi olan şehir Akşehir sloganını tüm Türkiye’ye duyurmalıyız."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: