Akşehir’e 4 Yeni Anaokulu Müjdesi

Konya’nın Akşehir İlçe Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, Akşehir’de 2013 yılında 4 yeni anaokulu inşaatının başlayacağını...

Konya’nın Akşehir İlçe Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, Akşehir’de 2013 yılında 4 yeni anaokulu inşaatının başlayacağını söyledi.

Başkan Oğul, okul öncesi eğitimin önemine dikkat çekerek, “Okul öncesi eğitimin önemi ve insan beyninin yüzde 70’inin 0-6 yaşlarında şekillendiği anlaşıldıktan sonra Türkiye’de okul öncesi eğitime büyük önem verilmeye başlandı. Akşehir’de her ilköğretim okulunda anasınıfı olmakla beraber bunun haricinde de 6 adet bağımsız anaokulu var. 2013 yılında Akşehir’e dört yeni bağımsız anaokulu daha inşa edilecek” dedi.

Reklam
Reklam

Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, Akşehir’de okul öncesi eğitimde büyük bir artış olduğuna da değinerek, “Akşehir, okul öncesi eğitimde 48-66 ay aralığında okullaşma oranını yüzde yüze çıkardı. Bağımsız anaokulları 36-66 ay arası çocukların eğitim aldığı okullardır. Akşehir’de 36-66 ay aralığındaki tüm çocukların anaokuluna gitmesi için 4 adet anaokulu yapımı Konya Özel İdaresi yatırım programına alındı. Akşehir, Eğitim Kent olma özelliğini bir kat daha gösterecek. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Akşehir koyduğu hedeflere emin adımlarla ilerliyor” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: