Akşehir’in Çöpünden 27 Bin Lira Katkı

Konya’nın Akşehir İlçe Belediyesi, ilçenin daha temiz yaşanabilir bir kent olmasını sağlamak amacıyla ‘Katı Atık...

Konya’nın Akşehir İlçe Belediyesi, ilçenin daha temiz yaşanabilir bir kent olmasını sağlamak amacıyla ‘Katı Atık Yönetimi Projesi’ adı altındaki uygulamayı hayata geçirmişti. Uygulama kapsamında ilçe genelindeki çöp konteynerleri kaldırılarak, vatandaşların çöplerini poşetlerle belli saatlerde dışarıya çıkarılması istenilmiş, yine evlerde çöp ayrıştırması yapılarak, kağıt, cam, plastik, teneke, naylon gibi maddelerin ayrı bir poşette toplanılması ve mahallelere konulan geri dönüşüm atıkları kafeslerine konulması istenilmişti.

Reklam
Reklam

5 aylık bir süreçte geri dönüşüm atıklarının ayrıştırılarak toplanılması sayesinde Akşehir’de ekonomiye 27 bin TL kazandırıldı. Bu süreçte 43 bin 980 kilogram kağıt ve karton, 10 bin 262 kilogram plastik, 2 bin 932 kilogram metal, 10 bin 262 kilogram cam ve 5 bin 864 kilogram kompozit olmak üzere toplam 73 bin 300 kilogram geri dönüşüm atığı toplandı. Bu atıkların ekonomiye katkısı 27 bin lira oldu.

Akşehir Belediye Başkanı ve Akşehir-Eber Gölleri Çevre Koruma Birliği Başkanı Abdülkadir Oğul konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Yaklaşık 5 ay önce ilçemizin büyük bir kısmanda başlatılan çöplerin evde ayrıştırılarak poşetlenip belirli saatlerde dışarıya çıkarılma uygulaması, başarıyla sürdürülmektedir. Bu uygulama sayesinde çöplerin ayrıştırılması sonucu ilçemiz halkı ekonomiye 27 bin lira gibi bir katkı sağlamıştır. Ancak bu katkı sadece buz dağının görünen kısmıdır. Uygulama sayesinde ilçemizde çöp toplama için harcanan yakıt miktarı azalmış, yine çöplerin ayrıştırılması sayesinde katı atık bertaraf tesisindeki çöplerin depolandığı alana daha az çöp girişi yapılarak çöpler için belediyemizce ödenen parada da tasarruf sağlanmıştır” dedi.

Reklam
Reklam

Çöplerin evde ayrıştırılmasının hem ülke ekonomisine hem de çevreye ve doğa temizliğine katkı sağladığının altını çizen Başkan Oğul, “Bu uygulamamız halkımızın özverisiyle hayat bulmaya devam edecektir. Çocuklarının geleceğini ve çevre temizliğini düşünen her vatandaşımız bu uygulamaya katkı sağlamaya devam etmektedir. Tüm vatandaşlarımızın daha duyarlı olmasını temenni ediyor, uygulamamıza katkı sağlayarak ekonomiye 27 bin lira katkı sağlayan hemşehrilerime teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Akşehir’de mahalle aralarına ve caddelere konulan geri dönüşüm atık malzemeleri kafeslerinin önümüzdeki günlerde daha sık aralıklarla şehir geneline yayılacağı öğrenilirken, Akşehir ve Eber Gölleri Çevre Koruma Birliği tarafından çöplerin evlerde ayrıştırılması ve poşetle çıkarılması konusunda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak okullarda eğitim verileceği bildirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: