Akşehirliler Sanal Umre Ile Mekke Ve Medine'ye Seyahat Yaptı

Konya’nın Akşehir ilçesinde Nilüfer Eğitim ve Sosyal Yardımlaşma Derneği’nin (NİL-DER)’in katkılarıyla Akşehir Kültür Merkezi (AKM)’de...

Konya’nın Akşehir ilçesinde Nilüfer Eğitim ve Sosyal Yardımlaşma Derneği’nin (NİL-DER)’in katkılarıyla Akşehir Kültür Merkezi (AKM)’de gerçekleşen ‘sanal umre’ etkinliğine yoğun katılım oldu.

Akşehir Belediye Başkanı Abdulkadir Oğul, Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, Akşehir Müftüsü Karabey Özdemir ve çok sayıdaki davetlinin katıldığı programda katılımcılar zaman zaman duygulu anlar yaşadı.
Eğitimci-yazar Murat Erkol’un sunduğu sanal umre programı izleyenleri Medine ve Mekke’nin manevi havasına götürdü. Yer yer duygulu anların yaşandığı etkinlikte bazı misafirlerin gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Erkol, katılımcılara sanal umre yaptırarak umre ile ilgili önemli ayrıntılara yer verdi: “Gerekli ön bilgileri aldıktan sonra umre ziyaretinin daha başka olacağını umuyorum. Kutsal mekanların tarihçesini bilmeliyiz. Nerede ne yapmamız gerektiği iyi bilinmeli. Ziyaret, amacına uygun olmalı. Bu konuda rehberler çok önemli. Alanlarında iyi yetişmiş olmalı.” dedi.

Reklam
Reklam

Mekke ve Medine’ye gidildiğinde nerelerin ziyaret edilmesi gerektiği ve nerelerin Hz. Muhammed (s.a.s)’e ait izler taşıdığını resimler ve animasyonlarla gösteren Erkol, umreye gitmenin ne denli önemli olduğunu misafirlere anlattı.

Osmanlı’nın Mekke ve Medine’ye gözcülük yaptığı dönemlerde padişahların hacca gitmemesine rağmen kutsal mekânlarda gerçekleşen her olayı takip ettiğini de vurgulayan Erkol, Osmanlı’nın kutsal topraklara tren sistemini kurarak hac ve umreye gidişleri kolaylaştırdığını söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: