Akseki Ve Yöresi Botanik Bahçesi Projesi-Akseki Kaymakamı Çeviren:

Akseki Kaymakamlığı tarafından Akseki'de yetişen endemik bitki türlerinin yaşatılması, tanıtılması ve turizme kazandırılması amacıyla "Akseki ve Yöresi Botanik Bahçesi Projesi"

Akseki Kaymakamlığı tarafından Akseki'de yetişen endemik bitki türlerinin yaşatılması, tanıtılması ve turizme kazandırılması amacıyla "Akseki ve Yöresi Botanik Bahçesi Projesi" devam ediyor.

Akseki Kaymakamı Mekan Çeviren, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Proje Yönetim Birimi Uzmanı Mustafa Pektaş, Akseki Orman İşletme Müdürü Hasan Telli, Akseki Eğitim Hayratı Derneği Akseki Şube Başkanı Mürşit Pişkin ile 21 dönümlük alanda yapımı devam eden ve içinde yaklaşık 40 tür bitkinin bulunduğu Botanik Bahçesi'nde incelemelerde bulundu.

Reklam
Reklam

Kaymakam Mekan Çeviren, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, Akseki ve yakın bölgelerde yetişen endemik bitkilerin yaşatılması, tanıtılması ve turizme kazandırılmasının, bölge ekonomisine katkıda bulunacağını söyledi. Çeviren, Akseki'nin zengin endemik bitki türüne sahip olduğunu, bunun eko ve botanik turizmine kazandırılması için BAKA'nın desteği ile proje hazırladıklarını kaydetti.

Çeviren, "Proje kapsamında Antalya'ya gelen, doğayla baş başa kalmak isteyen turistler, Toroslar'ın doğal güzelliği ve bitki türü çeşitliliğini yerinde görme imkanına sahip olacak" dedi.

Akseki'de eko ve botanik turizmini daha yaygın hale getireceğine inandıklarının kaydeden Çeviren, projenin hayat bulması ile birlikte Antalya'ya deniz, kum ve güneş turizmi için gelen yabancı konukların Toroslar'ın ekolojik zenginliğini yerinde görme imkanı bulacaklarını ifade etti.

Kaymakam Çeviren, "Akseki, dünyanın en zengin endemik bitki türüne sahip. BAKA'nın hazırladığı Botanik Bahçesi ile bölgemizi eko ve botanik turizminde cazibe merkezi yapmak istiyoruz. Avrupalı doğa severleri Akseki'ye bekliyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Muhabir: Yusuf Karadağ

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: