Akseki’de ''batı Toroslar'da Alternatif Turizm Potansiyeli'' Araştırma Projesi

Antalya’nın Akseki ilçesinde Belediye tarafından “Batı Toroslar’da Alternatif Turizm Potansiyeli” araştırma projesi kapsamında ilçenin tarihi,...

Antalya’nın Akseki ilçesinde Belediye tarafından “Batı Toroslar’da Alternatif Turizm Potansiyeli” araştırma projesi kapsamında ilçenin tarihi, kültürel yerleri, yaylalarda ve bir çok alanlarda çekim yapıldı.

Akseki Belediye Başkanı Mehmet Gölcü, Akseki Belediyesi adına ''Batı Toroslar'da Alternatif Turizm Potansiyeli'' araştırma projesine Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'ndan 42 bin 580 lira hibe verildiğini ve yaklaşık üç aydır süren çalışmaların sonuna geldiğini söyledi.

Başkan Gölcü, zengin kültürel mirası ve doğal güzellikleriyle yaz-kış büyük bir turizm potansiyeli taşıyan Akseki'yi alternatif turizme kazandırmayı amaçladıklarını belirterek, “bölgeye ilişkin düğmeli evler, yaylalar, doğal alanlar ve tarihi ipek yolunu tanıtan tanıtım filmi ve fotoğraf çekildiğini ve temalı harita oluşturulduğunu, proje uzmanı Güler Tekay kontrolünde çekimler tamamlandı. Türkçe ve İngilizce olarak DVD seslendirmeleri hazırlanmaktadır. Proje son aşamasına geldi. Önümüzdeki günlerde proje tamamlandıktan sonra Turizm Bakanlığına sunulacak” dedi.

Reklam
Reklam

Projenin Akseki için önemli olduğunu belirten Gölcü, “Akseki Coğrafi konumu ve zengin kültürel mirası ile yaz-kış turizmi faaliyetleri için büyük bir potansiyel. Proje ile tarım ve hayvancılık dışında alternatif gelir kaynakları yaratılacak.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: