Akseki'de Küçükbaş Hayvanlarda Küpeleme Çalışmaları Devam Ediyor

Koyun ve Keçilerin Küpelenmesi ve Aşılanması Projesi kapsamında Antalya'nın Akseki ilçesinde Gıda Tarım ve Hayvancılık...

Koyun ve Keçilerin Küpelenmesi ve Aşılanması Projesi kapsamında Antalya'nın Akseki ilçesinde Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekiplerince küçükbaş hayvanları küpeleme çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Akseki Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mehmet Sait Yıldırım, Akseki merkez, 41 köy ile 6 beldede küpeleme ve aşılama faaliyetlerinin devam ettiğini, çalışmaların yıl sonuna kadar süreceğini söyledi. Yıldırım, proje kapsamında Küçükbaş hayvanlara 18 bin PPR aşısı yapılacağını belirtti. Koyun ve Keçi Türü Hayvanların Tanımlanması, Tescili ve İzlenmesi Yönetmeliği'ne göre kümelenmeyen ve kayıt altına alınmayan koyun ve keçilerin işletme dışına çıkarılması, pazara ve mezbahaya götürülmesinin yasaklandığını söyleyen Yıldırım, küpesiz ve aşısız hayvan sahiplerinin de teşvik ve desteklemelerden faydalanamayacağını söyledi. Yıldırım, ''İlçemizde bulunan tüm küçükbaş hayvanlar Akseki Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğümüz ekipleri tarafından küpelenmektedir. Bu hayvanların küpelenmesi önemlidir. Bu küpeler hayvanlar için birer kimlik niteliğindedir'' dedi.

Reklam
Reklam

Akseki ilçesinde 45 bin küçükbaş ve bin 800 büyükbaş hayvan olduğunu belirten İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Sait Yıldırım, "Yönetmelikle hayvanlara küpe takılması zorunluluğu bulunmaktadır. Yetiştiricilerin hayvanlarına mutlaka kulak küpesi taktırmaları ayrıca yeni doğan kuzu ve oğlaklara mutlaka aşı yaptırmaları gerekmektedir'' diye konuştu. Yıldırım, Şu ana kadar yaklaşık 16 bin küçükbaş hayvanın küpelendiği ve çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: