Akseki'de Suni Tohumlama Çalışması

Akseki Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü bünyesinde hayvan ırklarının ıslahı ve verimlerinin arttırılması amacıyla suni tohumlama çalışması başlatıldı.

Akseki Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü bünyesinde hayvan ırklarının ıslahı ve verimlerinin arttırılması amacıyla suni tohumlama çalışması başlatıldı. Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Akseki Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mehmet Sait Yıldırım, Akseki'de var olan yerli ırk hayvanların düşük verim ve yüksek masraflarına karşın kültür ırkı sığırların üstünlüklerinden dolayı yerli ırk hayvanların bölgenin yaşam şartlarına uygun kültür ırkına dönüştürülerek, et ve süt verimlerinin arttırılmasını amaçladıklarını söyledi. Yıldırım, “Yerli ırk büyükbaş hayvanlarımızın kültür ırkları içinde bölgemize uyum sağlayan yüksek et ve süt verimli holstein ve simental ırklarına dönüştürülmesini amaçlamaktayız. Akseki’nin üretim kaynaklarından biri olan hayvancılığın geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması şarttır. Bu bağlamda bizler mevcut hayvan potansiyelinin ıslahı ve halkın geçim kaynaklarından biri olacak şekilde geliştirilmesi için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Hayvancılık zaten beraberinde diğer tarımsal üretimleri de geliştirir. Organik tarım bağlamında, organik et ve et ürünleri ile süt ve süt ürünleri üretiminin yaygınlaşmasını sağlayacaktır. Önemli olan bu ürünlerin üretimini geliştirmek, yaygınlaştırmak ve ülke çapında pazarlama imkanlarını oluşturmaktır” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: