Akşit; “200 Bin Nüfuslu Bir Yere Halk Ekmek Olmaz”

Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Hulusi Akşit, Aydın gibi 200 bin nüfuslu bir...

Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Hulusi Akşit, Aydın gibi 200 bin nüfuslu bir yerde halk ekmek uygulamasının doğru olmadığını savundu.

Aydın’da bin 418 tane ekmek satan yer olduğunu belirten Akşit, halk ekmeğin fırıncı esnafına ve günde 50-60 ekmek satıp evine ekmek götüren büfe ve bakkallara zarar vereceğini dile getirdi. Aydın’da 33tane ekmek fırını bulunduğunu söyleyen Akşit, “Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na fakir insanları belirleyip günlük 10 bin ekmek verebilirim teklifinde bulundum. Fakat Sayın Başkanımız 'Hayır olmaz illa halk ekmek olacak' dedi. Halbuki belediyenin AYBA gibi hizmet veren bir kurumu var. Özel ve devlet vakıfları var. Yani anlayacağınız fakirlere gerekli yardım zaten gidiyor. ‘Halk ekmek’ diye diretmenin bir anlamı yok. 200 bin nüfuslu bir kentte halk ekmek olmaz. Aydın’da ekmek zaten 50 kuruşa satılıyor. Halk ekmeği 25 Kuruşa mı satacaklar çok merak ediyorum. Bunlar birtakım popülist politikalar. Aydın hepimizin şehri eğer Aydın kazanacaksa doğrunun arkasında hep beraber olalım” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: