Aksiyon Memurlar Derneği'nden Kudüs’e Ziyaret

Denizli Aksiyon Memurlar Kültür ve Dayanışma Derneği, Filistin’e giderek Kudüs’ü ziyaret etti. Dernek Yönetim Kurulu...

Denizli Aksiyon Memurlar Kültür ve Dayanışma Derneği, Filistin’e giderek Kudüs’ü ziyaret etti. Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yörükoğlu ve üyelerden oluşan 10 kişilik heyet Kudüs, Eriha, Yafa ve El Halili şehirlerini gezdi. Ziyaret hakkında bilgi veren Yörükoğlu, üç büyük dinin merkezi Kudüs’ü, dünyanın en eski şehri kabul edilen Eriha'yı, Osmanlı’nın bahriye şehri olarak bilinen Yafa'yı ve El Halili şehrini ziyaret ettiklerini aktardı.

Yörükoğlu, “Buralarda ecdadımız Osmanlı’nın eserleri hâlâ ayakta. Özellikle Kanuni Sultan Süleyman’ın hayırları, vakıflar aracılığıyla halen ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor. Kudüs, İslam dünyası için oldukça sıkıntılar yaşanan bir merkez. Kamuoyunun da yakından takip ettiği sıkıntıları yerinde görme ve ızdırabını hissetme durumumuz oldu. Zaten her ne kadar kültürel bir gezi olarak planlamış olsak da gezimizin rotasının Kudüs olması, bizlere bir sorumluluk da yükledi. Dernek üyelerimizle izlenimlerimizi paylaştık.” dedi. Hakan Yörükoğlu, ziyaret mekânları arasında en çok Kubbet-üs Sahra Camisi’nde yer alan, Hz. Muhammed (SAV)'in miraca yükseldiği yer olan Muallak Taşı’ndan etkilendiklerini ifade etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: