Aksoy: Ölünceye Kadar Ilim Bizim Için Farz

Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, ildeki tüm dersliklerin velilerin, usta öğreticilerin ve halk...

Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, ildeki tüm dersliklerin velilerin, usta öğreticilerin ve halk eğitim merkezlerinin hizmetinde olduğunu, arzu edilen her türlü kursun okullarda açılabileceğini söyledi. Aksoy, "Bizler öyle bir inancın mensubuyuz ki, ölene kadar ilim bizim için farzdır." dedi.

Bekir Aksoy, Okullar Hayat Olsun Projesi çerçevesinde Abdülhakhamit İlkokulu’nda açılan kursların sertifika dağıtım törenine katıldı. Okullarda bu tür kursların açılmasının kendisini son derece mutlu ettiğini ifade eden Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, “Kendimize hedef olarak ildeki nüfusun tamamına ulaşmayı koyduk. Herkesin bu kurslara katılması için uğraş vereceğiz. İlimizdeki bütün derslikler velilerimizin, usta öğreticilerimizin ve Halk Eğitim Merkezi’nin hizmetine hazırdır." dedi.

Reklam
Reklam

Okuyan, eğitim gören insanlardan asla zarar gelmeyeceğini, her zaman kişinin kendisini geliştirmesi için öğrenmeye açık olması gerektiğini vurgulayan Aksoy, şöyle devam etti: "Bu kurslara katılan tüm velileri tebrik ediyorum. İnanın zamanınızı çok güzel işlerle değerlendirmiş oluyorsunuz. Burada öğrendiklerinizle ileride aile ekonomisine de katkıda bulunabilirsiniz. Ortaya bir eser koymanın keyfini yaşayın. Kursların açılmasında emeği geçen arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. Bizler öyle bir inancın mensubuyuz ki, ölene kadar ilim bizim için farzdır. İlim öğrenmenin yaşı yoktur. Bilenle bilmeyen bir olmaz. Bilen insan bunun faydasını mutlaka görecektir."

Yeni kursların açılması için de velilerin taleplerde bulunmasını isteyen Aksoy, "Sizler yeter ki istekli olun. Biz bir şekilde sizin talebinize uygun kursu açarız. İlimizde yeterince usta öğretici ve öğretmenimiz var. Okullarımız dolu dolu, cıvıl cıvıl olsun. Sizlerin buraya gelmeniz çocuklarınıza da aynı zamanda mesaj oluyor. Sizleri çalışırken gören çocuklar bundan etkilenir ve kendi başarısını da artırır. Hem kendinizi geliştiriyorsunuz, hem de çocuklarınızın başarıya ulaşmasına katkıda bulunuyorsunuz” diye konuştu. Aksoy, aynı okulda halen devam etmekte olan nakış ve dokuma kurslarını da ziyaret etti. Okul müdürü ve kursiyerler kursların açılmasından duydukları memnuniyeti dile getirirken, kursiyerlere sertifikaları Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, Müdür Yardımcısı Yaşar Dolapçı ve Eğitim Denetmenleri Başkanı Yaşar Tutkun tarafından verildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz