Aksoy’dan Açıklama

Kastamonu Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, TUREM’deki öğrenci sayısının önümüzdeki yıl mutlaka artırılması gerektiğini, bunun...

Kastamonu Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, TUREM’deki öğrenci sayısının önümüzdeki yıl mutlaka artırılması gerektiğini, bunun için de her Halk Eğitim Merkezi Müdürü’ne iş düştüğünü söyledi.

Aksoy, TUREM’de gerçekleştirilen il genelindeki tüm Halk Eğitim Merkezi Müdürleri ile mesleki eğitim kurumları müdürlerinin hazır bulunduğu toplantıya katıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’ne bağlı kurumların Kastamonu’daki yöneticilerine hitap eden Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, TUREM’in ülke genelindeki dokuz eğitim kurumundan biri olduğunu, halen 60 olan öğrenci sayısının önümüzdeki yıl mutlaka 100’e çıkartılacağını kaydetti.

Reklam
Reklam

TUREM’in öğrenci sayısının artırılması için her Halk Eğitim Merkezi Müdürü’ne görev düştüğünü vurgulayan Aksoy, “TUREM’de yerli öğrenci sayımız maalesef az. Merkez dahil 20 ilçemiz var. Her ilçemizden beş öğrenci gelse zaten 100 rakamını yakalamış oluruz. İlçe başına 10 öğrenci gelse 200 öğrenci kazanırız. Bu eğitim kurumumuzun çok daha geniş kitleye hizmet vermesini arzu ediyoruz. Üstelik buradan mezun olan turizm alanında kısa sürede iş sahibi olabiliyor” dedi.

“KURSİYER SAYILARI YÜKSELMELİ”

Halk Eğitim Merkezleri’ndeki kursiyer sayılarının yükselmesi gerektiğini, Milli Eğitim Bakanlığı’nda yapılan yeni değişikler sonrasında her alanda kurs açmanın kolaylaştığını ifade eden Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz insanlarımızın hayat boyu öğrenmelerini sağlamak için elimizdeki her türlü imkanı kullanmak zorundayız. Vatandaşlarımızı eğitmenin ve onları meslek sahibi yapmanın keyfini bizler, üretim yapıp ekonomiye kazandırmanın zevkini de onlar yaşamalı. İlimizin nüfusu 360 bin. Bunun 60 bini zaten öğrenci. Bizim hedef kitlemiz geride kalan 300 bin kişi olmalı”

Reklam
Reklam

“OKUMA BİLMEYEN KALMASIN”

Yıllardır okuma-yazma kampanyaları yapıldığını, buna rağmen istenilen rakamlara ulaşılamadığına da işaret eden Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, “İlçelerimizde, köylerimizde okuma-yazma bilmeyen kalmayıncaya kadar bu konudaki gayretimizi sürdürmeliyiz” dedi.

Okuma-yazmayla ilgili mutlaka alan çalışması yapılması gerektiğini, bir kişiye dahi okuma-yazma öğretmek için gayret sarf dilmesini isteyen Aksoy, konuşmasında şu görüşlere yer verdi: “En ücra köşeye ulaşıncaya kadar tanıdım çalışması yapmalıyız. Okulların tüm derslikleri artık Halk Eğitimlerin hizmetinde. Okulların boş zamanlarında buraları değerlendirin. Hedefimiz bütün yaş gruplarına eğitim-öğretim vermek olmalı”

“ENGELLİLER İÇİN KURS AÇIN”

Halk Eğitim Merkezi Müdürleri’nden mutlaka engelliler içinde kurslar açmalarını ve onların sivil toplum kuruluşlarıyla ortak çalışmalar yapmalarını isteyen Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, “Gerekiyorsa şartlarınızı zorlayın ve bu vatandaşlarımızın ortak istekleri olan kursları açın” dedi.

Reklam
Reklam

“KÜLTÜRÜMÜZÜ YAŞATALIM”

Unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarının yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması gerektiğini, bu konuda da Halk Eğitim Merkezleri’ne önemli görevler düştüğüne işaret eden Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, şöyle konuştu: “Var olan zengin kültürümüzü yaşatmalı ve gelecek nesillere aktarmalıyız. Bakır kaplar kalmasa dahi, kaybolmaya yüz tutmuş kalaycılık mesleğini yaşatmalıyız. Şu kadar kurs açtımdan ziyade, eğitim vermeniz gerektiği alanda ulaşamadığınız insan kaldı mı diye düşünmeliyiz. Ben odasında oturan idareci istemiyorum. Alanda olan idareciler istiyorum. Türkiye’de Kastamonu hayat boyu öğrenmede ve okullar hayat olsun projelerinde marka bir kent haline geldi. Bunlar sizlerin gayretleriyle oldu. Bunu daha da ileriye taşımalıyız”

Milli Eğitim Müdürü Aksoy, Halk Eğitimleri ziyaret ettiğinde eğitilemeyen kişilerin neden eğitilemediğini net olarak bilmek isteyeceğini, kaybedilecek hiçbir öğrencinin ve vatandaşın olmaması gerektiğine de dikkat çekti.

Toplantının devamı, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yaşar Dolapçı başkanlığında sürdü ve gündemdeki konular masaya yatırıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz