Aksoy'dan 'dragon bot yarışları'na çağrı!

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, 19 Mayıs'ta Dragon Bot Yarışları'na katılacaklara çağrıda bulundu.

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programı kapsamında, Samsun Valiliği Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Samsun Dragon Bot Yarışması'na katılacak olan kişilere yaş sınırı tanınmıyor.

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, 7'den 70 her yaş gurubundan, yarışmacıların katılabileğini söyledi. Vali Aksoy, "Dragon Bot yarışmaları günümüzde çok yoğun bir şekilde yarışma, eğlence ve gösteri amaçlı olarak düzenlenmektedir. Düzenlenecek olan yarışmada takımlar 16 kürekçi ve 1 davulcu, Olmakla beraber 17 kişiden oluşacaktır. Katılımcılar sadece erkek veya bayan takımları kurabilecekleri gibi, arzu ettikleri takdirde karma takımlar da oluşturabilirler. Her takımın 5 yedek yarışmacı hakkına sahip olacak. Kilo, boy ve yaş farkı önemli değildir. Önemli olan takımın senkron içerisinde kürek çekmesidir. Yarışlar ve antremanlar esnasında takımlarda, organizasyon tarafından sağlanacak birer profesyonel dümenci görev alacak" diye konuştu.

Reklam
Reklam

'Dragon Bot Yarışı'nın daha önce kürek çekmemiş kişilerin bile rahatlıkla katılabileceği bir spor dalı olduğunu belirten Vali Hüseyin Aksoy, "Eğlence amaçlı hem seyri, hem de yapılması zevkli bir spor olarak dünyanın en hızlı büyüyen sportif branşlarındandır. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programı kapsamında, etkinlik 6 Mayıs 2012 Pazar günü saat 10.00'da başlayacak. Kurtuluş Yolu liman içerisinde düzenlenecek olan etkinliğe davet ediyorum" diyerek sözlerine son verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: