Aksoy’dan Hurda Araç Çağrısı

Mersin Vergi Dairesi Başkanı Serdar Aksoy, model yılı 1990 veya daha eski motorlu taşıtı bulunan...

Mersin Vergi Dairesi Başkanı Serdar Aksoy, model yılı 1990 veya daha eski motorlu taşıtı bulunan mükelleflerin araçlarını hurdaya ayırmaları durumunda, araca ilişkin motorlu taşıtlar vergisi, gecikme zammı, gecikme faizi ve vergi cezaları ile tescil plakasına kesilen idari para cezalarının silineceğini bildirdi.

Vergi Dairesi Başkanı Aksoy, yaptığı yazılı açıklama ile model yılı 1990 veya daha eski motorlu taşıtı bulunan ve motorlu taşıtlar vergisinden borcu olan mükellefleri hem uyardı hem çağrıda bulundu. 15 Haziran 2012 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren 6322 Sayılı Kanunla yapılan düzenlemeye göre, model yılı 1990 veya daha eski motorlu taşıtı bulunan mükelleflerin araçlarını hurdaya ayırabileceklerini belirten Aksoy, “1990 veya daha eski model aracı olanların 31 Aralık 2014 tarihine kadar trafik tescil şubeleri ve vergi dairelerine başvurarak araçlarını hurdaya ayırmaları durumunda; araca ilişkin motorlu taşıtlar vergisi, gecikme zammı, gecikme faizi ve vergi cezaları ile tescil plakasına kesilen idari para cezaları terkin edilecektir (silinecektir). Motorlu taşıtlarını noter satış senediyle veya kamu kurum ve kuruluşlarından satın alıp ilgili trafik tescil kuruluşunda adlarına kayıt ve tescil ettirmemiş olan gerçek ve tüzel kişiler de 31 Aralık 2014 tarihine kadar kayıt ve tescil işlemlerini tamamlayarak diğer şartları da yerine getirmeleri halinde bu uygulamadan yararlanabilirler” dedi.

Reklam
Reklam

2000 ve daha eski model aracı mevcut olmayanların da bu uygulamadan belli şartları yerine getirmeleri halinde yararlanabileceklerine dikkat çeken Aksoy, “2000 ve daha eski model taşıtlardan, mevcut olmayan veya herhangi bir nedenle motorlu taşıt vasfını kaybetmiş olan taşıtların, bu durumlarının kanaat verici belgelerle tevsik edilmesi veya ilgili trafik tescil kuruluşu nezdinde adlarına kayıtlı olanlar tarafından yazılı bildirimde bulunulması halinde, bu taşıtlara ait motorlu taşıtlar vergilerinin 1/4'ünün 31 Aralık 2014 tarihine kadar ödenmesi şartıyla, kalan vergi aslı, gecikme zammı, gecikme faizi, vergi cezaları ve tescil plakasına kesilen idari para cezalarının tamamının tahsilinden vazgeçilecektir. Aracını hurdaya ayırmak isteyen veya aracın mevcut olmaması nedeniyle kaydını sildirmek isteyen mükelleflerimizin işlemlerini bir an önce yaptırmaları yararlarına olacaktır” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz