Aksu görevi Güneş'e devretti

ANKARA (İHA) - TBMM'nin erken seçim kararı alması nedeniyle Anayasa gereğince İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu görevini Kayseri Valisi Osman Güneş'e törenle devretti.

İçişleri Bakanlığı'nda düzenlenen törende konuşan Abdülkadir Aksu, 18 Kasım 2002 tarihinden beri İçişleri Bakanlığı görevini sürdürdüğünü hatırlatarak, "TBMM seçimlerinin yenilenmesine karar verilmesinin doğal bir sonucu olarak, anayasanın 114. Maddesi gereğince ayrılıyorum. Diyarbakır Maiyet Memuru olarak göreve başladığım 1968 yılından 1987 yılına kadar, bu bakanlığın merkez ve taşra teşkilatının hemen her kademesinde çeşitli görevlerde bulundum. Politikaya girdikten sonra da; 31 Mart 1989-24 Haziran 1991 döneminde, 18 Kasım 2002-07 Mayıs 2007 döneminde, üzere İçişleri Bakanı olarak hizmet verdim" dedi.

Reklam
Reklam

Görev yaptığı dönemde halkın hayatını kolaylaştıracak bir çok projeyi hayata geçirdiklerini belirten Aksu, bu dönemde gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yapılan çalışmaların devlette devamlılık ilkesi doğrultusunda, geliştirilerek devam edeceğine olan inancının tam olduğunu söyleyen Aksu sözlerini şöyle sürdürdü; Başta Mülki İdare Amirleri olmak üzere, tüm güvenlik birimleri ve diğer çalışanlarıyla; Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Başkenti Ankara'mızdan en ücra köyümüze, mezramıza kadar doğrudan hizmet götüren, bu alanlarda diğer bakanlık ve kamu kurum-kuruluşlarını koordine eden, onların eksiklerini kendi imkanlarıyla gidermeye çalışan, İçişleri Bakanlığının bu ülke için önemini bir kez daha vurgulamak istiyorum. Hayatının önemli bir bölümünü bu halkanın içinde geçirmiş bir kişi olarak duyduğum mutluluğu ve onuru burada bir kez daha sizlere ifade ediyorum. Devlet yaşamımız içerisinde köklü geçmişi ve birikimi, saygınlığı, vatandaşlarımızın her an yanında ve yakınındaki teşkilat yapısı ile müstesna bir yere sahip olan İçişleri Bakanlığının başında bulunmak çok onurlu bir görevdir. Bu onurlu görev sırasında İçişleri Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatları ile bağlı ve ilgili kuruluşlarında görev yapan her kademedeki mesai arkadaşlarıma, üstün görev anlayışları, çalışma disiplini ve fedakarlıkları için teşekkür ediyorum". Aksu, İçişleri Bakanlığı'nın, Türkiye cumhuriyeti devletinin demokratik, laik, sosyal, hukuk devleti ilkelerinin korunması ve geliştirilmesi, vatandaşlarımızın huzur ve güvenliklerinin sağlanması, kırsal kesimin sorunlarının asgari düzeye indirilmesi konularında bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da üstün bir gayret ve çaba içerisinde olacağına yürekten inandığını vurgulayarak, "Bu duygu ve düşüncelerle görevimi gönül rahatlığı içerisinde Sayın Bakanımıza devrediyor, hepinize içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

Reklam
Reklam

İçişleri Bakanlığı görevine getirilen Osman Güneş ise yaptığı konuşmada, TBMM'nin seçimleri yenileme kararı alması nedeniyle Anayasa hükümleri gereği İçişleri Bakanlığı'na atandığını belirterek, "Bu görevi çok değerli Bakanımdan devralıyordum. Atandığım görevin ne kadar önemli olduğunu, sorumluluğun ne kadar ağır olduğunun farkında ve bilinççindeyim. Bu zorlu ve fevkalade önemli görevi omuzlanırken benim en önemli desteğim bu teşkilatının fevkalede yetenekli, saygın iyi yetişmiş çok değerli kadroları olacaktır. kendimi bu konuda şanslı hissediyorum" dedi. Güneş, İçişleri Bakanlığı'nın 30 yıllık yuvası olduğunu belirterek, "Bu teşkilatı çok yakından bildiğim için kendimi şanslı hissediyorum" diye konuştu. Bu geçiş döneminde üzerine verilen görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacağını söyleyen Güneş, bu görevi yerine getirirken en önemli rehberinin Türkiye Cumhuriyeti Anayasa'sı ve ona bağlı olarak çıkarılan kanunlar olacağını kaydetti. Güneş, ülkeyi güven ortamı içinde, huzur ortamı içinde, seçimlere götürmek ve seçimleri alınlarının akı ile sonuçlandırmanın tek hedefleri olacağını ifade etti.

Reklam
Reklam

İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Şahabettin Harput, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal ve Ankara Valisi Kemal Önal ile üst düzey bakanlık bürokratların hazır bulunduğu törende konuşmaların ardından Güneş, Aksu'ya bir plaket sundu. Daha sonra Aksu, Bakanlık girişinde personelle tek tek el sıkışarak vedalaştı. Tören kıtasını denetleyen Aksu, daha sonra Bakanlıktan ayrıldı. Aksu'nun Bakanlıktan ayrılışı sırasında Diyarbakır Milletvekili Aziz Akgül'ün içinde bulunduğu araç Bakanlık girişindeki bariyere çarptı. Kaza sonucunda araçta hasar meydana geldi.