Aksu: Güvenlik güçlerini kutluyorum

ANKARA (İHA) - İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Trabzon'da vatandaşların TAYAD'lı gençlere yönelik linç girişimini önleyen polislerin görevlerini en iyi şekilde yaptıklarını belirterek, "Güvenlik güçlerimiz Mersin'de olduğu gibi Trabzon'da da görevlerini en iyi şekilde yerlerine getirdiler. Kendilerini tebrik ediyorum" dedi.

İçişleri Bakanı Aksu, Türk Konut'un Ankara Hilton Otel'de gerçekleşen Genel Kuruluna girişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Trabzon'da F Tipi cezaevlerinin kaldırılmasına yönelik bildiri dağıtan TAYAD'lı dört gencin vatandaşlar tarafından linç edilmeye çalışılması ile ilgili soru üzerine Aksu, polislerin Mersin'de olduğu gibi Trabzon'da da görevlerini en iyi şekilde yerlerine getirdiklerini söyledi. "Biz en başından beri aziz milletimize serin kanlılık tavsiye ediyoruz" diyen Aksu, güvenlik güçlerinin gerçekten büyük bir gayretle 24 saat görevlerinin başında olduklarını ifade etti. Aksu, güvenlik güçlerinin aziz Türk milletine hizmet etmenin gayreti içinde çalıştıklarını vurgulayarak, "İşte Mersin'de de gördük güvenlik güçlerimizin, polislerimizin hassasiyetini, Trabzon'da da gördük. Hemen müdahale edip bir yanlış anlaşılmadan dolayı meydana gelebilecek vahim olayları önlemiş oldular" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Güvenlik güçlerinin görevlerini yaptıklarını ve vatandaşların 24 saat huzurunu, güvenliğini, can ve mal emniyetini sağlamak için çalıştıklarının altını çizen Aksu, "Bu görevi arkadaşlarımız en iyi şekilde yerine getirdiler. Kendilerini tebrik ediyorum" dedi. Aksu, gazetecilerin dün ODTÜ'de öğrencilerin üniformalı polise saldırması ile ilgili sorularını ise cevapsız bıraktı.