Aksu’da İsa Yıldırım, MHP’den Başkanlık Yarışına Girecek

Antalya'nın Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım, MHP’ye üye olmak için resmi başvuruda bulunduğunu açıkladı. Gelecek...

Antalya'nın Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım, MHP’ye üye olmak için resmi başvuruda bulunduğunu açıkladı. Gelecek yıl yapılacak yerel seçimlere MHP’nin adayı olarak girmek istediğini söyleyen Yıldırım, "En az yüzde 50 oy alırım.” şeklinde iddialı konuştu.

İki ay önce dilekçeyle başvuruda bulunduğunu belirten Yıldırım, yerel yönetimlerden sorumlu MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz ve İl Başkanı Osman Osman Çetin’le görüştüğünü kaydetti. Yıldırım, “İki taraftan da parti içinde değerlendirelim denildi. İlden istifalar olunca beklemeye aldılar.” diye konuştu. Adaylığı konusunda iddialı konuşan Yıldırım, “Partim uygun görür Allah da nasip ederse en az yüzde 50-60 oy oranıyla seçimi kazanırız.” değerlendirmesinde bulundu.

Reklam
Reklam

"2B KONUSU İYİ ANLATILAMADI"

İsa Yıldırım, Aksu’nun ana gündem maddesi 2B konusunda ise farklı düşünüyor. Antalya’nın Isparta ve Alanya ile ulaşımını sağlayan yolları kapatan köylülerin çoğunun akrabası olduğunu anlatan Yıldırım, köylüye 2B konusu iyi anlatılmadığı için olayların bu noktaya vardığını savundu. Aksu köylüsünün hayatı boyunca geçimini domates, biber yetiştirerek sağladığına dikkat çeken Yıldırım, 2B sorunu çözüldüğünde kazançlı çıkacaklarının doğru şekilde anlatılması halinde işin renginin değişeceğine işaret etti. Yıldırım, şunları söyledi: “Bizim apartmanla, villayla işimiz yok. Domates, biber ekeceğiz diyorlar. Köylünün bakış açısı bu. Domates, biber hesabı yaparsan buranın dönümüne 5 bin lira bile fazla. Buraya uydu kent, rezidans, iş merkezi gözüyle bakarsan bir dönüm yerinin değeri tabi ki 150-200 bin lira olur. Yukarıdakilerle sizin farkınız bu, diyorum. Onlar bölgeyi rezidans ve villa kentler olarak görüyor, köylü ise domates, biber, patlıcan olarak görüyor. Anlaşmazlık buradan çıkıyor. Köylü de onlar gibi görebilse o pazarlığa oturacak.”

Reklam
Reklam

"KÖYLÜ YANLIŞ YÖNLENDİRİLDİ"

Aksu’nun yanı sıra Antalya’nın değişik yerlerinde gerçekleştirilen irili ufaklı 2B protestolarının faturasının AK Parti’ye kesileceğini iddia eden Yıldırım, “Bunu gören bazı siyasi partiler hemen et derdine düştü. Koyun can, kasap et derdindeymiş ya. CHP hemen atıldı. Köylüleri 40 otobüsle Ankara’ya götürdüler.” dedi. Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP grubunda kürsüden söz verdiği kadınların kayınbabası tarafından akrabaları olduğunu anlatan Yıldırım, “Gittiklerini duymadık bile. Muhtarlara, halk gidecekse bildirin, otobüs tutalım dedim. Otobüslere de MHP, CHP, AKP bayrağı asmadan, sadece ‘Aksulu köylüler, 2B mağdurları’ yazalım ve Meclis’e gidelim, dedik. Tüm siyasi partilerden destek isteyelim. 2B olayını siyaset malzemesi yaptırtmayalım dedik ama bir baktım ki bizim köylüler Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanında.” diye konuştu.

İsa Yıldırım, şöyle devam etti: “Yanlış adrese gittiler. Başbakan'la görüşüp, derdini anlatacaksın. Eğer dinlemezse, kılıçları çekeceksin. O zaman kimi CHP’ye, kimi de MHP’ye ‘benim hakkımı sen savun’ diyecekti. Burada fol yok, yumurta yok, sen muhalefetin kapısını çalıyorsun.”

Reklam
Reklam

"YANLIŞ YAPMAZLARSA MHP KAZANIR"

Bugün seçim olsa AK Parti’nin Aksu’da yüzde 15 oy alacağını savunan İsa Yıldırım, ilçede rüzgarın muhalefetten yana estiğini ileri sürdü. AK Parti’nin Antalya’da seçim kazanmasının mümkün olmadığını, savunduğu fikrin tek istisnasının seçime yanlış adaylarla gidilmesi olacağını kaydeden Yıldırım, “Rüzgar muhalefetten yana güçlü esiyor. CHP ve MHP yanlış adaylarla çıkarsa kaybeder. Rüzgarı sadece yanlış isimlerin aday gösterilmesi keser. Diğer partiler anket yaptırıyor. Hepsinde İsa Yıldırım önde çıkıyor.” görüşünü savundu.

AKSU 2B VE İMARLA ŞEHİRLEŞİR

Köy görünümünde olan Aksu’nun 2B ve akabinde yapılacak imar planlarıyla şehirleşebileceğini savunan Yıldırım, “Antalya, Aksu’ya doğru genişleyecek. Döşemealtı tercih edilmiyor. Şehirden uzak, yaşamak için bir sebep yok, deniz yok, rantı yüksek değil. Bütün yatırımcılar buraya doğru kaymaya çalışıyor. Eğer imar planı çözülürse, çok büyük yatırımcıların geldiği, çok modern villa kentlerin kurulduğu bir ilçe haline gelir burası. İmar planı geçerse Aksu’nun rantı 8-10 kat artar.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

DENİZ VAR, RAYİÇ BEDEL YÜKSEK

Rayiç bedellerinin tespiti sırasında yanlış yöntem izlense de Hacıaliler ile Kurşunlu arasında fark bulunmasının normal olduğunu kabul eden Yıldırım, bunun coğrafi farklılıktan kaynaklandığını söyledi. Kurşunlu, Topallı, Fettahlı gibi köylerin şehirden ve denizden uzak olmasına karşın Hacıaliler’in havalimanın dibinde, Alanya kara yolu üzerinde ve denize yakın olmasının dikkate alınması gerektiğine işaret eden Yıldırım, “Hacıalilerin çoğu bölgesinde evinizden denizi seyredebilirsiniz. Tamamen bir uydu kent hayaliyle böyle bir fiyat biçildi.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz