Aksulu Genç Pehlivanın Başarısı

Tarihi Elmalı Yeşilyayla Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde Aksu Belediyesi pehlivanı Hasan Borucu'nun iki dalda ödül aldığı bildirildi.

Tarihi Elmalı Yeşilyayla Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde Aksu Belediyesi pehlivanı Hasan Borucu'nun iki dalda ödül aldığı bildirildi.

Aksu Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, bu yıl 660'ıncısı gerçekleştirilen Tarihi Elmalı Yeşilyayla Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde 21 yaşındaki Aksu Belediyesi pehlivanı Hasan Borucu'nun iki dalda ödül aldığı belirtildi.

Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde de altın madalya alan Hasan Borucu'nun göz doldurduğu ifade edilen açıklamada, Borucu'nun küçük orta büyük boyda rakiplerini alt ederek birinci olduğu, aynı zamanda da 'en teknik güreşçi' ödülünü kazandığı kaydedildi.

Reklam
Reklam

Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım, Hasan Borucu'yu başarılı güreşinden dolayı 2 bin lira para ödülü ile Cumhuriyet altınıyla ödüllendireceğini belirtti.

Güreşlerde 730 pehlivan arasında teknik güreşiyle izleyicilerin beğenisini kazanan Hasan Borucu'nun Türkiye genelinde yapılacak olan tüm güreşlere katılması için her türlü imkanın sağlanacağını ifade eden Yıldırım, bunun ilçenin tanıtımı için çok önemli olduğunu kaydetti.

Muhabir: Şamil Kahveci

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: