Aktar Aydın Futbolunu Değerlendirdi

Geçtiğimiz sezon Aydın Süper Amatör Lig takımlarından Acarlar Belediyespor'u çalıştıran Aydınlı teknik direktör Osman Aktar...

Geçtiğimiz sezon Aydın Süper Amatör Lig takımlarından Acarlar Belediyespor'u çalıştıran Aydınlı teknik direktör Osman Aktar Aydın futbolunu değerlendirdi.

Aktar, değerlendirmesinde futbolda istikrarın önemine dikkat çekerken, istikrarın başarıyı getireceğini ifade etti. Aydın'daki amatör takımların fazlalığına da dikkat çeken Aktar, alt yapının önemine değindi.

Açıklamasında, Aydınspor 1923'ün geçtiğimiz sezon başı üçüncü lige yükselerek makus talihini kırdığını belirten Aktar, "Nazilli Belediyespor ise bu sezon 3.Ligden kurtularak daha ciddi bir lig olan 2. Lig'e terfi etti. Şehrimizin her iki kulübünü de tebrik etmemiz lazım"dedi.

Reklam
Reklam

Aydınspor 1923'ün 3. Lig'e çıktığı ilk sezonda bir türlü istikrarı yakalayamadığına dikkat çeken Aktar, "Yönetim kurulu benimde dahil olduğum şampiyon takımın , teknik heyetini ,ardından şampiyon takımın bütün oyuncularını değiştirdi. Yönetim kurulu daha sonra Aydınlı teknik direktör Tevfik Ata Tekin'i göreve getirdi. Teknik heyetinden , kulüp müdürüne ,futbolcusuna ,antrenörüne kadar, yeni bir futbol takımı tekrar organize edildi.Adeta şampiyon olan takıma nazire yaparcasına, kulüpte yeni bir beyaz bir sayfa açıldı.Ancak yeni futbol sezonunda henüz devre arası olmuştu ki, bu teknik heyetle yollar ayrıldı ,bir takım oyuncular gitti ,yerine yeni hoca ve yeni oyuncular getirildi. Bu sefer de , 10 -11 maç sonra diğer hocayla yollar ayrıldı. Turgutluspor'da birlikte çalıştığımız Selahaddin Dinçel getirildi .Anlaşılan teknik heyette bir türlü istikrar sağlanamadı.Teknik heyette sağlanamayan istikrar ,takımı da olumsuz etkilemiştir herhalde diye düşünüyorum.Bir yıl gibi kısa sürede dört teknik direktör , yaklaşık on yardımcı antrenör ,otuz beşin üstünde futbolcunun değiştiği bir kulüpte ,her ne kadar yönetim kurulu değişmese de, başarı gelmeyeceği aşikardır. Sonuç olarak Aydınspor 1923 yönetimi de görevini bırakmak zorunda kaldı " diye konuştu.

Reklam
Reklam

Geçtiğimiz sezon sonunda 2. Lig'e yükselen Nazilli Belediyespor'un ise istikrar yönünden örnek olacak nitelikte çalışmalar yaptığına dikkat çeken Aktar şunları söyledi: "Bir sezon önce play off maçlarında ikinci lige çıkmayı kaçıran Nazilli Belediyespor ,takımının yönetim kurulunda ufak tefek değişiklikler yaparak , yoluna devam etti. Teknik heyet ve futbolcular birlik beraberliği sağlarken ,eksik yerlere de futbolcu takviyesi yapılmıştı. Sonuç olarak Nazilli Belediyespor lig sonunda şampiyonluğu elde etti. Kulüp yöneticilerini ,teknik direktör Mustafa Ceviz'i ve futbolcuları tebrik ediyorum"

"ALT YAPIYI DEVAMLI KILACAK PROJELER YAPILMALI"

Profesyonel takımların futbolda şehirlerin lokomotifi olduğuna dikkat çeken Aktar, diğer takımlarda olsa dahi alt yapıda yetişen futbolcuların eninde sonunda bu lokomotif takımlara giderek şansını değerlendirdiğini belirtti. Aktar altyapı konusunda şu ifadeleri kullandı: "Bu futbolcular,iyi performans gösterirlerse profesyonel olurlar. Değillerse amatör oyuncu olarak futbol hayatlarına amatör takımlarda devam ederler.Aydın merkezde artık bir profesyonel takımımız olduğuna göre, futbol alt yapımızı devamlı kılacak planlar projeler yapmamız gerekiyor.Alt yapılarda çalışan antrenörler uzun süreli çalışmak zorunda.Tıpkı profesyonel takımların yönetim kurulları gibi.Bu iş istikrarı ve akabinde de başarıyı getirecektir"

Reklam
Reklam

Aydın'da Sağlıkspor'un alt yapı yönünden çok iyi bir örnek olduğunu kaydeden Aktar sözlerine şöyle devam etti:"Okullardan araştırılarak Sağlıkspor bünyesine dahil edilen çocuklar , kendi yaş kategorilerinde başarılı oldular. Henüz devam etmekte olan U 19 Türkiye Şampiyonası'nda ilk dörde girdiler. .Belki de Türkiye şampiyonu olacaklar.Sağlıkspor yönetim kurulunu , teknik heyetini ve sporcularını kutluyorum. Sağlıkspor gibi istikrarlı kulüpler , projeler şehrin ileri gelen kurumlarınca desteklenmelidir. Başarı teşvik edilmelidir.

Türkiye'de ilk defa üç yıl önce kurulan T.F.F Futbolcu Temel Eğitim Merkezleri'nin Aydın'da, Nazilli'de ve Kuşadası'ndaki sporcuların eğitimi , meyvelerini vermeye başladı. Aydınspor1923i Köprülüspor, Shçekspor, Kuşadasıspor, Nazilli Belediyespor,Germencikspor gibi takımlar üst liglerdeki kulüplerin altyapılarına oyuncu vermeye başladılar"

"ZAMANLA ŞAMPİYONLUK KENDİLİĞİNDEN GELECEK"

Aydın'da tek yaş uygulamasıyla bütün takımların bu uygulamaya destek verdiğini ve çok sayıda alt yapı oyuncusunun bu maçlartda boy gösterdiğini kaydeden Aktar, "Buralarda yetişen çocuklar Aydınspor 1923'e ve Nazilli Belediyespor ile akademi liglerine iştirak ederek gelişimlerini tamamlayacaklardır. Profesyonel takımlarda , profesyonel oyuncular yetişecek ve Aydın dışından gelecek olan oyuncularla rekabet edecek düzeye ulaşacaktır. Böylece profesyonel takımların ekonomik maliyetleri düşecek ve üst ligler daha rahat zorlanacaktır. Zamanla şampiyonluklar kendiliğinden gelecektir. Ama her alandaki 'istikrar' sözcüğü bu işlerin yapılması için çok önemli" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

AMATÖRLER GEREKLİ HAZIRLIKLARI YAPMALI

Geçtiğimiz sezon Bölgesel Amatör Lig'de mücadele eden Aydın takımlarını da değerlendiren Aktar, "Bal liginde yarışan takımlarımızdan Bozdoğan Belediyespor çıktığı gibi süper amatöre kümeye düştü. Bu da gerekli hazırlıkları yapmayan takımların bir üst lige çıkmaması gerçeğini bize bir kez daha hatırlatmış oldu. Çine Madranspor ikinci yarıda, Aydınspor1923'den aldığı son andaki oyuncu ve teknik heyet , takviyeleriyle , şansını denedi ama olmadı.Seneye ne yapacakları da merak konusu. Didim Belediyespor ise istikrarlı bir şekilde BAL liginde bir üst ligi zorlamaya devam edecektir .Şartlarını oluşturabilirse bir üst lig Didim Belediyespor için hayal değil" şeklinde konuştu.

Sökespor'un BAL'a çıktığını hatırlatan Aktar, " Sökespor umarım BAL'da şehrimizi en iyi şekilde temsil eder.Aksi takdirde onlar da Bozdoğan Belediyespor gibi Süper Amatör Küme'ye döner. Süper amatörde bir çok takım ekonomik imkansızlıklar içerisinde. Belediyelerin yardımlarını bekleyerek savaşmaya çalışıyorlar" dedi.

Reklam
Reklam

Geçtiğimiz sezon Süper Amatör Küme'ye çıktıkları halde daha baştan gerekli imkanlarını oluşturamayan takımların doğrusunu yaparak lige katılmadıklarını hatırlatan Aktar sözlerini şöyle tamamladı: "Gönül isterdi ki şampiyon oldukları liglere katılabilsinler ama yolda kalacaklarsa,baştan fikstüre dahil olmayarak diğer takımların önlerini kesmesinler.Eğer A takım kategorisinde liglere iştirak edemeyeceklerse alt yaş uygulamalarında neden şampiyon olmasınlar?ASKF ve TÜFAD bu ve benzer takımlara teknik ve maddi destek sağlamalıdır. Aydın'da Türkiye geneline göre 1.Amatör ve 2.Amatör Küme'de çok sayıda takım var. Bu takımlara ekonomik destek verilmelidir"

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: