Aktaş Holding ile Uludağ Üniversitesi daha fazla işbirliği yapacak

Üniversite sanayi ile işbirliği kapsamında Uludağ Üniversitesi ile Aktaş Holding arasında protokol imzalandı.Yaklaşık 6 ay...

Üniversite sanayi ile işbirliği kapsamında Uludağ Üniversitesi ile Aktaş Holding arasında protokol imzalandı.
Yaklaşık 6 ay önce Uludağ Üniversitesi yürütücülüğünde ve Aktaş Holding’in desteğiyle bir San-Tez projesiyle fiilen başlayan üniversite-sanayi işbirliği, imzalanan protokolle hem genişledi hem de resmileşti. Uludağ Üniversitesi Rektörlük A Salonu'nda düzenlenen törende protokole Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek ile Aktaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şahap Aktaş imza koydu. Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek, törende yaptığı konuşmada, halen ortaklaşa sürdürülen “kentsel raylı sistemlerdeki taşıtların süspansiyon körüklerinin yerli kaynaklarla üretimi ve mekanik performanslarının geliştirilmesi” konulu San-Tez projesinin başarıyla devam ettiğini vurgulayarak, üniversitenin verdiği katkılarla Aktaş Holding’in büyük açılımlar yapması temennisinde bulundu.
Aktaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şahap Aktaş da her iki kuruma karşılıklı yarar sağlayacak bu işbirliğinin, büyük bir sinerji oluşturacağını, bu sinerjiyle Türkiye’nin de kazançlı çıkacağını söyledi.
İmzalanan protokole göre iki kurum çeşitli projelerde işbirliğinin yanı sıra, eğitim amacıyla da bir araya gelecek. Uludağ Üniversitesi’nde öğrenim gören önlisans, lisans ve lisansüstü öğrencileri, süresi altı ay ile bir yıl arasında değişebilen ortak işbirliği projelerinde görev alabilecek, staj yapabilecek. Aktaş Holding ayrıca, sanayideki deneyimlerini Uludağ Üniversitesi öğrencileri ile paylaşacak ve imkanları ölçüsünde öğrencilere burs sağlayacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz