Aktaş Sınır Kapısı'ndaki Çalışmalar

Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, Çıldır'dan Gürcistan'a Aktaş Sınır Kapısı'nın açılacak olmasının, gerek Ermenistan gerekse dünya barışı için çok önemli bir

Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, Çıldır'dan Gürcistan'a Aktaş Sınır Kapısı'nın açılacak olmasının, gerek Ermenistan gerekse dünya barışı için çok önemli bir başlangıç noktası olacağını bildirdi.

Azizoğlu, Çıldır ilçesinde bir programda yaptığı konuşmada, ulaşım altyapısında Ardahan'ın 2013'de Türkiye'nin en çok bütçe kullanacak illerdin biri olduğunu belirterek, bunun en güzel örneğinin Aktaş Sınır Kapısı olduğunu söyledi.

Sınır kapısında çalışmalara başlandığını ifade eden Azizoğlu, "Artık geri dönülmez bir yola girdik Aktaş ile ilgili. Bu yatırımlar sadece Aktaş Sınır Kapısı için geçerli değil, Ardahan-Posof, Ardahan-Şavşat ve Çıldır-Aktaş yol güzergahları için de yapılacak olan tünellerle kendini iyiden iyiye gösterecektir" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Özellikle faaliyete girmesi kesinlik kazanan Aktaş Sınır Kapısı'nın açılması ve Çıldır-Aktaş yolu güzergahında yapılacak olan tünelle, kentin ekonomik olarak kalkınmada tarihi rekor kıracağını söyledi.

Aktaş Sınır Kapsı'nın Ardahan ve Türkiye'ye sadece ekonomik bir getiri sağlamayacağına işaret eden Azizoğlu, şunları söyledi:

"Çıldır'dan Gürcistan'a Aktaş Sınır Kapısı'nın açılacak olması, gerek Ermenistan ve gerekse de dünya barışı için çok önemli bir başlangıç noktası olacak. Barışa önemli bir katkı sunacaktır. Dolayısıyla ben Çıldır'dan her yatırımcıya şunu ifade etmek istiyorum. Gelin yatırım yapmakta zaman kaybetmeyin. Çünkü öyle an olacak ki fırsatlar kaçırılacak. Burada bir tır sürücüsünün mola vermesi bile bizim için önemli. İşte ben ilin valisi olarak buradan herkesin buna hazır olmasını istiyorum. Çünkü bu bölgede ciddi anlamda bir hareketlilik başlayacaktır."

Çıldır'ın Osmanlı döneminde de önemli bir eyalet merkezi olduğunu ifade eden Azizoğlu, Aktaş Sınır Kapısı'nın açılmasıyla Gürcistan'ın başkenti Tiflis'e, Çıldır'dan 3,5 saatte ulaşılabileceğini ifade etti.

Reklam
Reklam

Muhabir: Günay Nuh / Ayşe Yıldız

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: