Aktekin Hasan Subaşı Caddesi’nde İnceleme Yaptı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Aktekin, kent merkezini güzelleştirme projeleri kapsamında yeniden düzenlenecek olan...

Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Aktekin, kent merkezini güzelleştirme projeleri kapsamında yeniden düzenlenecek olan Hasan Subaşı Caddesi’nde incelemelerde bulundu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ‘Antalya’yı Cadde Cadde Güzelleştiriyoruz’ projesi kapsamında Hasan Subaşı Caddesi’ni de yeniden düzenleyecek. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Aktekin, proje çalışmasından önce Fen İşleri Dairesi Başkanı Sebahat Çevik ile birlikte Hasan Subaşı Caddesi’nde incelemelerde bulundu.

Reklam
Reklam

Cadde esnafıyla görüşerek, fikirlerini alan Aktekin, kent merkezini cazip hale getirmek için çalışmaların sürdüğünü belirterek, “Hasan Subaşı Caddesi’ni düzenleme çalışmalarına başlayacağız. Bir keşif gezisi yaptık. Taslak bir proje hazırladık. O projenin uygulanıp uygulanmayacağını yerinde görmek için inceleme yaptık. Zor bir cadde. Düzensiz yapılaşmış. Bazı apartmanların arkatları var, bazılarının yok. Özel mülkiyete dahil birçok alan var. Bunlara uygun bir cadde düzenleme çalışması yapmak istiyoruz” dedi.

İncelemeler sonucu düzenleme çalışması için yeni çözümler geliştirdiklerini kaydeden Aktekin, “Caddenin bir kısım aksında kaymalar var. Caddeyi eşit hale getirip, boşlukları değerlendirerek, güzel bir cadde oluşturacağız. Şehir merkezinde düzenlediğimiz diğer caddelerle birlikte bütünleşik güzel bir kent merkezine sahip olacağız. Şu anda proje üzerinde çalışıyoruz. Yakın zamanda ihaleye çıkarak, caddede çalışmalara başlayacağız” diye konuştu.

Hasan Subaşı Caddesi yenileme projesi kapsamında Muratpaşa Cami ile Antalya Valilik binası arasında kalan yaklaşık 380 metrelik kısım ile Cengiz Toytunç Caddesi ve Kazım Özalp Caddesi kesişiminden Dönerciler Çarşısı’na kadar olan bölümde düzenleme yapılacağı, proje kapsamında zeminde andezit ve diabaz doğal taşlarla plak, bant, bordür ve küptaş kaplama uygulanacağı belirtildi. Kaplama malzemesine uygun olarak engellilerin ulaşımını sağlama amaçlı görme engelli kılavuz çizgileri ve tekerlekli sandalye kullanımını kolaylaştırıcı rampalar yapılacağı bildirilen çalışmalarda araç trafiğinin ise 2 şerit olarak düzenleneceği kaydediydi. Doğu yönünde bisiklet yolu projelendirilecek olan caddenin altyapısının yanı sıra aydınlatmasının da tamamen yenileneceği, kaldırımların genişleyen kısımlarında oturma alanları ile uygun noktalara su ve bitki havuzları tasarlanacağı kaydedildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: