Aktif kadınlara hızlı okuma kursu

Malatya Aktif Kadınlar Derneği üyelerine yönelik ‘hızlı okuma ve anlama teknikleri’ kursu düzenledi. Dernek Başkanı...

Malatya Aktif Kadınlar Derneği üyelerine yönelik ‘hızlı okuma ve anlama teknikleri’ kursu düzenledi.

Dernek Başkanı Mine Karaca, kısa süre önce kurulmalarına karşın önemli faaliyetleri hayata geçirmeye başladıklarını söyledi. Bu çerçevede üyelerinin kişisel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla iki gün sürecek ‘hızlı okuma ve anlama teknikleri’ kursu düzenlediklerini anlatan Karaca, kişisel gelişim uzmanı Kenan Taştan tarafından verilen eğitimlere 30’a yakın kursiyerin katıldığını anlattı. Karaca, “Daha hızlı ve daha karmaşık sosyal olaylarla karşı karşıya kalınan zaman diliminde vaktin kıymetinin önemi bir kez daha artmakta. Zaman sıkıntısı yaşayanlara hızlı okumanın bilgiye ulaşma noktasında önemli tasarruflar sağlayacağını düşünerek bu kursu açtık. Kursta ilk olarak göz kaslarının çalışmasına yönelik çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmaların her gün en az 15 dakika uygulanması gerekiyor. Eğitimlerin düzenli uygulanması halinde hızlı okuma ve anlama becerilerinde ciddi artışlar kaydediliyor.”

Reklam
Reklam

Hızın artırılması kadar kelimelerin zihinde anlamlandırılmasının da şart olduğuna değinen Karaca, ''Çünkü zihnimizde yapılandıramazsak o metnin tamamına hakim olmamız mümkün değildir. Bu yüzden yapılandırıcı anlayışla hızlı okuma gündeme geliyor. Hızlı okuma uygulamaları genellikle ekran üzerinden yapıldığı için ekran okumayla ilgili dikkat edilecek hususlar da anlatılıyor.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz